HomeFeaturedFocusS-a lansat aplicația Salvamont pe Android

S-a lansat aplicația Salvamont pe Android

Screenshot3Screenshot4

Din seria aplicațiilor de interes general pe care Vodafone a pornit-o, astăzi s-a lansat programul Salvamont pentru Android. Este vorba despre un utilitar prin care cei ce doresc să plece în drumeție pot să obțină informații despre trasee, starea meteo și un set de sfaturi despre ce ar trebui să știe turiștii ce pleacă pentru prima dată în drumeție, mai ales în sezonul de iarnă.

A doua zonă de focus a aplicației este facilitatea de a se folosi de informațiile preluate de la GPS și împreună cu o conexiune de date (dacă există) să facă posibilă transmiterea unor coordonate de localizare către echipele de Salvamontiști în nefericita situație în care utilizatorul are probleme pe munte. Traficul de date (din nou, dacă e posibil în zonele prin care veți călători) asociat aplicației este gratuit pentru clienții Vodafone.

Screenshot5Screenshot6

Ideea de a oferi o aplicație dedicată celor ce au nevoie de ajutor atunci când merg în drumeție sau practică diverse sporturi de iarnă/vară ce s-ar putea solda cu necesitatea intervenției echipei de Salvamontiști este una ce trebuie aplaudată. Ținând cont că e încă în stadiul de dezvoltare, anumite aspecte legate de folosirea în situații reale vor trebui remediate. Am aflat de la Vodafone că încă se lucrează la extinderea funcțiilor și că pe viitor vom vedea îmbunătățiri așteptate precum trimiterea automată de coordonate via SMS și conexiunea de date (posibil să fie slabă în inima munților).

Persoana care foloseste aplicatia poate notifica in timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul ‘tab-ului’ SOS, atunci cand are nevoie de ajutor. Echipele Salvamont pot localiza pozitia telefonului, coordonatele geografice si nivelul bateriei. Chiar daca telefonul nu mai este in raza de acoperire a retelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizarii, iar la prima conexiune in retea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locatiei utilizatorului.

În acest moment datele de localizare via GPS sunt salvate automat la fiecare 5 minute.

Screenshot2screenshot1

Salvamont nu se reduce doar la a fi un instrument de alertare/localizare. Cei care vor să își petreacă timpul liber pe pârtiile de schi, pot afla din timp cele mai importante avertismente montane, informații despre starea vremii, trasee montane, contactele și locațiile cabanelor din întreaga țară și informații despre peste 70 de pârtii de schi din țară.

„Dupa zece luni de la lansarea site-ului mobil m.osalvamont.org, utilizat de peste 40.000 de persoane, ne face placere sa putem oferi iubitorilor de munte un ‘prieten de nadejde” care ii poate salva in situatii de urgenta. In plus, atunci cand vrei sa pleci la munte poti afla din aplicatie, informatii utile despre starea partiilor de schi din toata tara, despre vreme sau trasee montane”, a spus Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications and Content, Vodafone Romania.

Urmează versiunea de iOS și extinderea funcționalităților. Nicio informație despre vreun client de Windows Phone, BlackBerry sau Symbian.

Aplicația Salvamont a Vodafone poate fi descărcată direct din Google Play Store.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep