HomeFeaturedFocusSony PlayStation 4, Xbox One și cursul de schimb

Sony PlayStation 4, Xbox One și cursul de schimb

ps4

Cum era de așteptat, având în vedere că cei de la Microsoft au arătat câteva materiale și au scăpat destule detalii despre noua generație de console, denumită Xbox One, japonezii de la Sony au contraatacat rapid și, spre bucuria gamerilor de pretutindeni, au arătat și ei noua consolă PlayStation 4 și au oferit publicului câteva informații despre aceasta.

Deși informațiile, așa puține cum sunt ele, pot alimenta unele comparații timpurii, nu este momentul să ne entuziasmăm foarte mult, vremea comparațiilor adevărate este încă îndepărtată. O să punem o mică frână în dreptul prețului, pentru că legat de el este cumva și subiectul nostru. Chiar dacă PlayStation 4 are un preț mai mic, 399 dolari în comparație cu 499 dolari pentru Xbox One, trebuie reținut că vine cu un singur controller și fără senzorul de tip Kinect, denumit Eye în cazul Sony. Spre deosebire de consola celor de la Microsoft, care vine în configurația completă, cu tot cu Kinect. Astfel că în mod real, prețurile sunt mult mai apropiate decât ar părea la prima vedere, lucru care face și mai dificilă alegerea jucătorilor împătimiți.

lb11428620

Asemănarea este și mai mare la transpunerea prețului în diferite monede populare și, de fapt, aici este marea mea nedumerire pe care doresc să v-o expun, în speranța că ne luminăm împreună. Prețurile pentru PlayStation 4 sunt următoarele, în funcție de țara în care este pus în vânzare: 399 dolari, 399 euro, sau 349 lire. Este un curs de schimb uluitor, care alimentează relațiile de bună prietenie cu toți cunoscuții care locuiesc sau călătoresc în Statele Unite. Și nu mă refer numai la noi, cei din România, care, prin prisma faptului că nu am fost niciodată în primul val de lansări ne-am cam obișnuit cu acest tip de filieră, dar și la cei mai occidentali ca noi. Puneți-vă în pielea unui cetățean din Marea Britanie, care se uită la slide-ul cu prețurile pentru PS4 (pe care îl vedem și noi mulțumită celor de la Engadget), și care se gândește că parcă și-ar dori noua consolă.

Și în cazul celor de la Microsoft, situația este similară, prețurile pentru Xbox One fiind de 499 dolari, 499 euro sau 419 lire, decizia cumpărătorului fiind la fel de complicată. O întrebare mă mai chinuie: oare la care din cele trei prețuri este încadrată piața din țara noastră?

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep