HomeFeaturedFocusPreview Castlevania Lords of Shadow 2: din nou pe PC

Preview Castlevania Lords of Shadow 2: din nou pe PC

Transformation

Castlevania și PC-ul au fost pentru mult timp ca apa și uleiul, ziua și noaptea, rața și trotineta, această introducere și umorul. De la al doilea joc, de acum 25 de ani, nici unul nu a prea mai grațiat cutia mistică, posesoare de tastatură și șoarece cibernetic. Asta se va schimba de luna viitoare, când Lords of Shadow, cea mai nouă încarnare a seriei, va sosi pe PC, prin Steam. Am fost chiar surprins să îl văd acolo, în special că are un buton pentru descărcarea unei versiuni demonstrative, care până ieri nu prea funcționa și deregla interfața lui Steam. Dar important este că se află pe drum, pe 27 august va fi lansat, la cam trei ani după varianta de PS3 și Xbox 360. De ce acum? Pentru că la toamnă, prin noiembrie spre decembrie, deci poate iarnă chiar, va fi lansat Lords of Shadow 2, ce are o variantă de PC de la bun început, MercurySteam și Konami luând decizia de a ne ridica la statutul de platformă relevantă pentru această serie de bază a cam tot ce a însemnat Nintendo pe vremuri. O fi pentru că Lords of Shadow n-a prea mișcat pe nici o platformă Nintendo, din cauza faptului că are grafică, și aveau nevoie de o altă platformă pentru a completa setul.

castlevania_lords_of_shadow_2

Motivul este irelevant, fapta contează. Așa că în timp ce unele companii poate că ne-ar lăsa să ne întrebăm sau să ne uităm pe Youtube la poveste înainte de a pune mâna pe continuare, Konami ne permite să experimentăm pe propria piele Lords of Shadow. Dacă intenționați să faceți asta, atunci săriți următoarele câteva paragrafe, fiindcă sunt pline de lucruri care ar putea fi considerate spoilere masive ale poveștii. Nu că n-am făcut deja asta în anunțul jocului de acum câteva luni, prin care am aflat și eu cum s-a terminat Lords of Shadow. Unul din dezavantajele de a fi mereu conectat la totul, chiar dacă nu vrei să știi, știi. Înfigându-mi degetele în urechi, închizând ochii și urlând ”LALALALALALALA” nu este pe cât de eficient s-ar crede.

N-aveți răbdare? Nu vă pasă? Bine, la finalul lui Lords of Shadow, Gabriel Belmont, eroul, cel trimis să curețe lumea de întuneric și să găsească o mască ce poate că i-ar putea învia soția, află că pentru a învinge răul suprem (reprezentat de Satana și gașca), trebuie să devină el însuși o creatură a întunericului, iar cei care l-au trimis în această misiune cam știau despre ce era vorba. Se poate vedea cum a fi transformat într-un vampir pentru a îndeplini o misiune sacră, iar apoi să afle că masca de fapt nu învia pe nimeni, nu i-a cam fost pe plac, și s-a cam săturat de totul, de-a început să împartă propria sa dreptate în stânga și-n dreapta, câteodată pe mijloc, pe la beregată. Apoi mai era implicat și fiul lui, și nepotul care… eh, să zicem că în această continuitate a seriei Castlevania, lupta împotriva lui Dracula este un conflict din interiorul unei singure familii. Deși, practic Gabriel nu își spune în nici un moment Dracula, așa îi spun cei din jur, el preferă să își spună Dracul. Nu, serios, chiar așa își spune, nu e tradus de mine, iar adesea se va asemăna unui dragon. Se pare că cineva a citit istorie, măi să fie, mâine-poimâine or să facă un joc despre vampiri ce nu linșează cultural un popor întreg.

LordsofShadow2PrevIMG05

Din punctul aproximativ acesta va relua Lords of Shadow 2 povestea… după ce acei Lords of Shadow titulari au cam murit, așa că probabil ar fi putut să îi spună altfel. Jocul va începe cu Gabriel Belmont în vârful puterii sale, cam ca introducerea lui Blood Omen 2. Are un castel masiv, are armate de creaturi ale întunericului, are replici scoase din jocurile Castlevania vechi referitoare la ce este un om și cum se aseamănă cu un sac mizerabil de secrete, are tot ceea ce și-ar putea dori un vampir atotputernic. Iar asta include și inamici, vechii săi prieteni din ordinul frăției luminii divine și strălucitoare, sau cum îi mai zicea, încercând din răsputeri să îi vină de hac, și declanșând un război total. Important de menționat, nu acesta este jocul. Adică, da, se petrece o parte în vremurile de mult apuse, ale castelelor și-ale cavalerilor ce puteau zbura inexplicabil în armuri foarte impractice cu aripi, dar așezarea principală este epoca modernă, după cum sugera și o scenă de la finalul primului joc.

Citiți mai multe pe GamesArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep