HomeFeaturedFocusHTC One Max incepe sa fie o dezamagire

HTC One Max incepe sa fie o dezamagire

Nici nu a apărut noul hit al celor de la HTC, cu care sperau să dea lovitura și să se bată de la egal la egal, dacă acest lucru va fi vreodată posibil, cu Samsung Galaxy Note 3 și eu îmi permit deja să mă declar ușor dezamăgit de acest smartphone. Și o să încerc să argumentez această declarație.

Într-o lume în care toate aparatele care țintesc la vârful clasamentului Android încep să se bazeze pe Snapdragon 800, cu frecvențe de 2,2 sau chiar 2,3 GHz, conform ultimelor informații leak-uite pe PhoneArena, HTC One Max va fi motorizat de un Snapdragon 600, un quad-core de 1,7 GHz. Chiar dacă diferența nu va fi simțită decât de un power-user înrăit (cunosc eu unul), este, până la urmă, și o chestie de imagine. Pe hârtie, configurația lui One Max începe să fie depășită.

Impactul este și mai mare datorită faptului că la momentul primelor informații despre phablet-ul HTC, pe vremea în care purta numele de cod T6, procesorul era un quad-core de 2,3 GHz.

Probabil că tot misterul se va risipi pe 15 Octombrie, dată la care se speculează că vom avea prezentarea oficială a acestui smartphone de 5,9 inchi. Dacă procesorul va rămâne așa cum arată acum, deși eu sper să fie doar un zvon fals, mă declar dezamăgit de HTC. De la o companie aflată în dificultate, parcă aveam alte așteptări.

via PhoneArena

14 COMENTARII

  1. HTC închide prăvălia pana sa aduca One Max pe piata. Au prezentat One inainte de S4 si l-au adus pe piata dupa el. Singuri si-au pecetluit soarta. Si mor cu sabia in mana.

  2. Hai sa vedem autonomia lui One Max si dupa aia spunem ca da clasa tuturor competitorilor!
    Asta lasand deoparte faptul ca majoritatea deciziilor de cumparare se iau dupa specificatiile de pe hartie. Cati au ocazia sa testeze un smartphone inainte sa il cumpere? Cu teste de baterie, de aplicatii, de display, cu tot tacamul? Tocmai de aia spun ca One Max porneste la lupta sa cu Note 3 cu un mare handicap!

    • Eu inca sper ca acele specificatii sa ofere un pret mic, dar sunt sceptic pentru ca HTC niciodata nu a avut un pret foarte bun, doar in SUA incearca sa ofere un pret mai mic decat samsung, in EU de obicei este mai scump decat Samsung. Si cred ca toata discutia a plecat de la ideea de a iesi din “groapa”, nu poti sa pleci la batalie cu arme uzate, marketing-ul i-a tras in jos pe cei de la HTC, deci aici trebuia sa progreseze. Sunt ferm convins ca va fi cea mai placuta experienta pe HTC One Max, asa cum este si pe HTC One, dar tot samsung vinde mai bine.

  3. @Cristi
    Lupta nu se da in specificatii tehnice, o spun din nou. La ce iti foloseste Snapdragon 800? Care sunt acele aplicatii care necesita o asa putere de procesare in afara sistemului de operare care in sfarsit merge cum trebuie?
    Cred ca deja s-a depasit pana si pe Android ideea de specificatii de top doar de dragul a de fi acolo. Acum incep diferentierea se face in alte directii: autonomie, cum arata, ce software tert e pus (si servicii asociate) etc. Iar aici HTC da clasa tuturor celorlalti competitori.

  4. @Ionut: Asa cum am spus-o, este inainte de toate o chestie de imagine. Nu poti sa emiti pretentii de lupta cu Note 3 cu specificatii tehnice de mana a doua. Si aici intra si partea de RAM.
    LG G2, LG Vu 3, Xperia Z1, Galaxy Round sau chiar Pantech-ul de care am scris azi, au trecut la Snapdragon 800, o parte din ei se bazeaza pe 3 GB de RAM. Eu il consider pe One Max depasit in aceasta competitie!
    Eu inca mai sper intr-o minune si in faptul ca leak-urile de ieri nu se vor adeveri. Vom vedea saptamana viitoare!
    Ca o nota pozitiva, am uitat sa spun ca are cititor de amprenta digitala!

  5. @Cristi si Gelu
    uitati un lucru: nu intotdeauna specificatiile de top asigura un model de top.

    Alegera unui anumit tip de procesor e probabil data in primul rand de motive financiare (sa fie mai ieftin aparatul, mai sunt ceva stocuri etc.) si de cele legate de autonomie. Cum nimeni nu vrea sa aduca tehnologie noua in zona de acumulatori incearca diferite tweak-uri sa iasa bine.

    Si la HTC mai e ceva: aparatele se incalzesc la consum puternic de trafic si procesor. Poate ca au observat ca un procesor mai puternic incinge si mai tare aparatul.

    Asta nu inseamna ca o sa fie o dezamagire. Teoretie, pentru cei ce citesc doar specificatiile tehnice poate sa fie adevarat.

  6. va fi o dezamagire din mai multe puncte de vedere, o spun eu un posesor de HTC One. In primul rand este imens, imens, nu au reusit sa optimizeze deloc incadrarea ecranului astfel ca are margini foarte late, este cu 1,5cm mai lung decat Note 3, desi ecranul este doar cu 0,2inch mai mare, o alta problema majora si cu impact imediat este ceea ce remarcai in acest articol, vor folosi s600 si banuiesc ca motivul este acela ca nu au vandut destul de multe telefoane HTC One incat sa epuizeze stocul comandat de la Qualcomm, astfel ca au folosit acest procesor si pe Butterfly s, desi anul trecut foloseau ultimul procesor aparut pe piata, fiind chiar primii cu acel procesor S4 pro, iar acum folosesc acelasi procesor si pe One Max impreuna cu aceeasi memorie ddr2 si probabil adreno 320. O alta problema va fi saturarea pietei cu acelasi design, daca vrei sa ai flagship-ul unic, lasa-l unic, nu cum face Samsung. DIn pacate nu au invatat nimic de la Samsung, daca tot investesti intr-un produs macar pune tot ce e mai nou pe piata, procesor S800, margini subtiri la ecran, Gorilla Glass 3, o camera de 8mp “ultrapixel” si atunci va atrage atentia, altfel nu vor face nimic nici cu acest device, iar pretul va trebui sa fie cu mult sub note 3, nu 50 de dolari cum au incercat in SUA la modelul ONE ci cu 100 de dolari, ar fi si justificat avand in vedere generatia mai veche de componente.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep