HomeFeaturedFocusSecuritatea din Xbox One compromisa de un copil de 5 ani

Securitatea din Xbox One compromisa de un copil de 5 ani

Xbox One

De obicei programatorii își spun că software-ul creat de ei ar trebui să funcționeze așa cum își doresc ei, nu așa cum vrea utilizatorul. Și de cele mai multe ori lucrurile nu stau așa și pentru asta apar bug-urile din programe. Alea majore, cu impact în sistemul de securitate sunt cele mai rele și de cele mai multe ori cele ale căror reparație costă cel mai mult, mai ales în lovitura de imagine.

De la lansarea consolei Xbox One am tot văzut update-uri care vin să repare divers disfuncționalități descoperite de terți. De data asta, hacking-ul nu a venit din partea unor persoane specializate în căutarea problemelor de securitate ci din partea unui puști de 5 ani. El a reușit să treacă peste parola de acces pe carea tatăl său a pus-o pe consula Xbox One în ideea că băiatul nu va putea să se joace când dorește el. Ei bine, surpriză maximă: copilul s-a jucat bine mersi de nenumărate ori până când a fost prins asupra faptului de familie. Băiatul în cauza este Kristoffer Von Hassel, ce a găsit o modalitate de a ocoli parola care proteja consola Xbox One de acces neautorizat.

Nu e nimic ingenios în modul în care băiatul a ocolit restricția: pur și simplu a făcut ceea ce i-a venit prima dată în minte, adică să apese SPACE pe tastatura virtuală de câteva ori, timp în care câmpul parolei s-a umplut cu spații. Când a apăsat ENTER, accesul i-a fost permis pe consolă.

După ce a văzut isprava băiatului, tatăl său Robert Davies, Kristoffer a înștiințat Microsoft despre problemă. În urma acestei acțiuni micul Kristoffer a fost adăugat pe lista ¨security researchers¨ a Microsoft și prin urmare a fost și răsplătit: 50 USD, patru jocuri plus un an de acces pe Xbox Live.

Problema este reparată deja de Microsoft și toate consolele care și-au făcut update-ul nu ar mai trebui să fie vulnerabile la acest mod de ocolire a parolei.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep