HomeMobileAndroidExistă un truc pentru a trece de controlul parental de pe Android

Există un truc pentru a trece de controlul parental de pe Android

Bine, nu e chiar un truc ci mai degrabă o problemă de securitate Google asociată controlului parental ce probabil va fi remediată în curând. Aflați despre ce e vorba!
Bine, nu e chiar un truc ci mai degrabă o problemă de securitate Google asociată controlului parental ce probabil va fi remediată în curând. Aflați despre ce e vorba!

Dacă vă numărați printre cei ce și-au dedicat timp să construiască niște soluții de protecție pentru copii lor folosind Google Family Link, atunci trebuie să citiți cu atenție ceea ce urmează: există o problemă de securitate ce permite ocolirea restricțiilor de browsing impuse prin controlul parental.

Și ar fi bine să nu stați chiar liniștiți vizavi de subiect pentru că deși pare complicată, operația se poate realiza simplu de către o persoană care știe ceva mai multe despre Android. Iar în felul acesta filtrele active în browser-ul Chrome pentru protecție nu mai sunt funcționale.

Ideea de bază e așa: odată cu Family Link se poate bloca instalarea de aplicații terțe și schimbarea browser-ului pe un cont de copil. Cu Google Chrome browser implicit, pot fi activate diverse filtre, probabil cel mai important fiind “try to block explicit sites”, care în mare face o treabă bunicică.

Problema despre care vorbesc e însă puțin mai complicată: dat fiind că vorbim de browser-ul standard din Android, acesta este folosit de Google și pentru a afișa diverse alte informații importante, cum ar fi cele de după instalarea unui patch de securitate.

Iar după cum a descoperit matan-h, în momentul respectiv browser-ul funcționează fără restricții. Așa că dacă cineva știe cum să activeze această opțiune în mod voluntar, are acces la un browser fără restricții. După cum se poate vedea, nu e chiar așa de complicat: e nevoie ca browser-ul să fie lansat în mod ˝nerestricționat˝, chestie care se face activând link-ul https://gds.google.com/gmsdrops din adresa web ce poate fi asociată oricărui contact. Odată activat acest link, apare pagina standard de după aplicarea unor patch-uri ce afișează pagina “Your Android device just got better”. Evident că se pot obține detalii suplimentare folosind butonul Show me, care apoi poate deschide link-ul Learn more, care oferă detalii suplimentare, dar care are și opțiunea de a activa Google de unde poate fi vizitat orice site web.

Google știe de treaba asta, pentru că matan-h i-a informat și din câte am înțeles există deja și un patch în proces de testare. Așa că e posibil să vedem cât de repede un patch de securitate care să vină prin Google Play și care va rezolva problema. Sper că pe toate versiunile de Android, nu doar pe 14.

Ce puteți face? Pentru moment mai nimic, doar să vă mai uitați din când în când prin istoricul de browsing al copilului și să vedeți dacă apar schimbări.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep