HomeFeaturedFocusHP disponibilizeaza 16.000 de angajati la nivel global

HP disponibilizeaza 16.000 de angajati la nivel global

Partea cea mai nasoală cu vestea asta, pe lângă nefericirea evidentă a celor 16.000, este că acest nou val de concedieri vine după o promisiune fermă a controversatului CEO al companiei, Meg Whitman, făcută la anterioara acțiune similară, că nu se va mai întâmpla. Uite că se întâmplă! Asistăm la a treia rundă de reduceri de personal, după altele două, de 29.000 de oameni puși pe liber în septembrie 2012 și încă 34.000 în 2013.

Nici 2014 nu pare să arate mai bine pentru companie din acest punct de vedere. Pentru alții, cum ar fi acționarii, durerea angajaților este cu siguranță mult mai dulce, dacă există pe undeva.

“I’m pleased to report that HP’s turnaround remains on track!”

a raportat și doamna CEO, mândră că cifrele au ieșit OK pe hârtie. Ce mai contează cei 16.000 de oameni puși pe drumuri. În fond, ei reprezintă 5 procente din forța de muncă a HP la nivel global.

Vă rog să îmi scuzați tonul acid. Încă mai sunt sensibil la combinația dată de terminologia de CEO și lipsa de respect la adresa angajaltului.

via Engadget

2 COMENTARII

  1. Ca in orice multinationala, oamenii sunt doar cifre care pot fi modificate ca sa dea bine pentru actionari. Rolul doamnei asta este, sa modifice cifrele astfel incat actionarii sa fie multumiti la fiecare sfarsit de ciclu financiar. Numai ca de la un moment dat incolo, incepe sa dea cam rau la imagine!

  2. Gagica este ‘business executive’ – adica habar nu are cu ce se mananca tehnologia. Cat timp ea e CEO, HP n-are nici o sansa de redresare.

    Boardul HP tb sa invete cate ceva de la MS sau IBM 🙂

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep