HomeFeaturedFocusReview LG G2 mini LTE: majoritatea functiilor lui G2 intr-un format mini...

Review LG G2 mini LTE: majoritatea functiilor lui G2 intr-un format mini cu diagonala de 4.7 inci

LG G2 34

Așa cum îi spune și numele, LG G2 mini ni se oferă ca un frate mai mic al celebrului LG G2. Teoretic avem același design, aceleași funcții software într-un format mai mic ce atrage după sine și un preț pe măsură. Merită oare investiția?

LG G2 mini LTE este o surpriză plăcută în majoritatea timpului în primul rând datorită dimensiunii sale de 129.6 x 66 x 9.8 mm și a greutății de numai 121 g. Amintește nostalgicilor de vremea în care ecranele de 4.7 inci erau considerate prea mari, nu prea mici ca acum și autonomia unui smartphone trecea mereu de două zile.

Aparatul e poziționat de LG în zona de mijloc a pieței Android, acolo unde utilizatorii nu fug neapărat după cele mai noi elemente hardware, însă își doresc experiențe oarecum similare cu ale produselor high end.

Construcție: aproape identic cu LG G2

LG a ținut să păstreze aspectul lui G2 în G2 mini și a reușit de minune asta: același tip de carcasă de plastic, formele rotunjite, butoanele de control de pe spatele carcasei, logo-ul de pe zona frontală. Avem de a face cu o miniatură de LG G2 – din acest punct de vedere numele este bine ales.

LG G2 mini - 8LG G2 mini - 10

După cum puteți observa și în imaginile de mai sus, partea din spate a lui LG G2 mini e construită dintr-un material plastic, cu striații, perfect pentru o aderență maximă. Camera și butoanele de volum plus cel de pornire/oprire au aceiași poziționare ca și în cazul lui LG G2, adică în partea superioară, pe mijlocul carcasei. Imediat lângă avem LED-ul Flash.

LG G2 mini - 9

O bucată din bordura lui LG G2 mini are o inserție de metal, dând o imagine interesantă produsului. În ea, pe partea inferioară a carcasei se află fantele pentru difuzoare, pe centru conectorului pentru încărcătorul microUSB.

Cred că dacă pentru plasticul mat al bordurii s-ar fi putut găsi un înlocuitor mai bun, aspectul lui LG G2 mini ar fi avut mult de câștigat.

LG G2 mini - 17

În partea superioară avem conectorul pentru jack-ul audio și fantele pentru microfoane.

Îmi place în mod deosebit grosimea lui LG G2 mini: 9,8 mm sunt normali în momentul de față și împreună cu dimensiunea redusă (m-am obișnuit cu phablet-uri, nu mă învinovățiți) fac LG G2 mini foarte ușor de purtat, mai ales acum în perioada verii când nu avem buzunare prea largi la dispoziție.

LG G2 mini - 7LG G2 mini - 6

Ca să vă dați seama mai ușor de ce înseamnă dimensiunile lui LG G2 mini, vă propun să vedeți următorul set de imagini în care l-am comparat cu alte aparate.

De sus în jos: LG G2 mini, iPhone 5s, HTC Desire 500, Huawei, Lumia 1520 și Serioux:

LG G2 01

Păstrăm ordinea, schimbăm unghiul:

LG G2 03

Și ca de obicei am profitat de ocazie să testăm și câteva huse pentru LG G2 mini: una din silicon, una cu protecție completă și una specială de tip Quick Window. Acestea se regăsesc în oferta mobiledirect.ro.

LG G2 17LG G2 21LG G2 16

O recomand pe cea de tip Quick Window pentru că pe lângă protecție se obține și facilitatea de a accesa rapid informații chiar și atunci când ecranul este blocat.

Display: 4.7 inci și rezoluție de doar 540 x 960 pixeli

LG G2 mini beneficiază de un display IPS LCD de 4.7 inci, construit cu protecție Corning Gorilla Glass 2 și rezoluție de 540 x 960 pixeli (cam mică pentru standardele moderne). Asta înseamnă o densitate de doar 234 ppi – primul element din care înțelegem clar de ce aparatul are denumirea mini!

De la stânga la dreapta: Huawei, iPhone 5s, HTC Desire 500, LG G2 mini, Nokia Lumia 1520.

LG G2 47

Pe rezoluția de 540 x 960 de pixeli majoritatea informațiilor se văd destul de bine. Cine a fost obișnuit cu rezoluții mai mari va vedea imediat diferența și probabil că va avea de reproșat acest lucru lui LG G2 mini.

LG G2 45LG G2 41

Dacă la detalii lucrurile sunt normale pentru zona de piață pentru care e făcut aparatul, culorile display-ului sunt puțin peste ceea ce v-ați aștepta să găsiți. Clare, puternice. Nivelul de luminozitate al ecranului nu excelează și din cauza asta în soare puternic informațiile de pe ecran sunt greu de citit – dacă nu imposibil.

Hardware

LG G2 mini este construit în jurul unei platforme Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 cu un CPU Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 și un GPU Adreno 305, configurație puțin sub medie în momentul de față, de top acum doi ani.

Are un set bogat de senzori – accelerometru, proximitate, compas dar îi lipsește cel de lumină, care ar fi putut seta automat nivelul de strălucire al ecranului.

În plus mai are receptor radio FM, A-GPS, micro SD, funcționează cu microSIM și modelul din teste era LTE, cu capabilitate de download de 150 Mbps și 50 Mbps Upload.

LG G2 28

Bateria din dotare este una de 2440 mAh, excelentă pentru o autonomie de peste două zile în condițiile în care aparatul este folosit intens.

LG G2 30

Pentru stocare, LG G2 mini beneficiază de  1GB RAM (ajută la rularea mai rapidă a aplicațiilor) și 8 GB spațiu liber în memorie. Conectivitatea LTE este completată cu cea WiFi, Bluetooth, Port infraroșu, NFC – elemente care se pot regăsi doar pe modelele de TOP ale generației trecute (și bineînțeles ale celei actuale).

Multimedia: cameră de 8MP și difuzoare stereo

Zona multimedia de pe LG G2 mini oferă o experiență satisfăcătoare. O să încep cu nivelul sunetului dat de difuzoare care se păstrează în limitele normale, fără să exceleze. Odată conectat jack-ul audio se poate activa un modul software de îmbunătățire a sunetului care teoretic ar trebui să crească calitatea. Dacă se și întâmplă așa veți decide voi, mie nu mi s-a părut.

LG G2 mini - 11

Camera foto de 8 MP cu LED Flash, capabilă să facă poze la o rezoluție de 3264 x 2448 pixeli și filmare Full HD, se comportă binișor.

Mai jos puteți vedea câteva exemple de poze făcute cu LG G2 mini:

20140613_135235

20140613_135229

O poză de aproape:

20140615_194540

Una cu focalizare pe fundal:

20140615_194622

O poză de aproape:

20140615_194705

Și una în condiții de lumină artificială:

20140616_153434

Nu excelează dar nici nu ne lasă dacă într-adevăr am avea nevoie să facem niște poze cu telefonul.

Vedeți și un mic material video înregistrat cu LG G2 mini:

Cei 8 MP sunt suficienți să facă niște poze care arată bine când lumina ambientală e propice.

În plus, LG G2 mini beneficiază și de un receptor radio FM pentru pasionații radio prin FM.

Software: aceiași selecție ca la LG G2!

Dacă la nivel hardware diferențele față de LG G2 sunt evidente, la nivel software diferențele sunt estompate: aceleași funcții sunt prezente și pe LG G2 mini ceea ce oferă o experiență similară.

În primul rând avem bara de notificări din Android umplută de elemente extra, inclusiv opțiunile de QSlide (două aplicații deschise simultan).

LG G2 mini software 001LG G2 mini software 002

Prin portul IR și software-ul adecvat LG G2 mini se poate transforma în telecomandă universală.

LG G2 mini software 003LG G2 mini software 004

Interfața standard de pe Android 4.4.2 poartă amprenta LG, nu foarte reușită din punct de vedere estetic.

LG G2 mini software 005LG G2 mini software 012

Zona de setări este personalizată LG oferind o grupare logică a opțiunilor existente.

LG G2 mini software 006LG G2 mini software 007

Din nou avem opțiuni speciale pentru configurarea tastaturii virtuale și a dialer-ului.

LG G2 mini software 008LG G2 mini software 009

LG G2 mini folosește un Android 4.4.2 cu un kernel 3.4.0.

LG G2 mini software 010LG G2 mini software 011

Două lucruri mai merită menționate: facilitatea Quiet mode prin care aparatul știe să treacă automat într-u nmod de funcționare silențios, ca să nu mai avem noi grija decuplării manuale a nivelului de sunet. Și apoi, LG G2 mini dispune de opțiuni avansate de partajare de fișiere multimedia în rețea, extrem de simplu de activat și folosit.

LG G2 mini software 013LG G2 mini software 014

Peste toate acestea mai regăsim și un set de widget-uri personalizate plus integrarea unor servicii LG (remote acces de exemplu) care ar trebui să extindă funcționalitatea standard oferită utilizatorului de Android.

Performanță: la același nivel cu HTC One mini sau Nexus 4

Micuțul LG G2 mini este un aparat cu o performanță decentă. Dacă vreți să îl comparați atunci îl puteți plasa pe același nivel cu HTC Desire 500, One mini sau chiar Nexus 4.

Majoritatea aplicațiilor funcționează fără probleme pe LG G2 mini, din acest punct de vedere diferența față de un LG G2 sau chiar G3 nu e chiar atât de mare. Uneori veți remarca niște timpi mai mari de încărcare – în special pe Facebook sau oricare altă aplicație ce lucrează cu cantitate mare de informație grafică. Explicația este legată de faptul că versiunile noi sunt create pentru aparate cu putere de procesare mai mare și nu mai au optimizări pentru sisteme cu resurse mai modeste.

LG G2 mini 048

Informativ, câteva rezultate în teste:

BenchmarkPI Quadrant AntuTu Benchmark
LG G2 mini 453 ms 9037 puncte 17008 puncte

Din ce am observat timpii de acces la memorie și mediul de stocare sunt destul de mari fapt pentru care LG G2 mini s-ar putea să fie mai lent în anumite cazuri.

Tot la performanță este foarte importantă și autonomia. Aici e locul în care LG G2 mini strălucește: în mod obișnuit se poate obține o autonomie de peste două zile în condițiile unei utilizări intense. Dacă îl folosiți moderat, fără conexiunea de date pornită permanent și localizarea GPS activă, atunci LG G2 mini poate să vă țină și peste 3 zile.

Concluzie: util pentru reîntoarcerea la telefoane normale

Așa cum am spus și la început, LG G2 mini este un aparat care își propune să aducă mult din experiența de pe LG G2 în mâinile utilizatorilor din gama de preț de mijloc. În mare reușește să facă asta, cel puțin la nivelul aspectului, autonomiei și dotării software.

LG G2 mini 008LG G2 mini 009

Chiar și la nivel de cameră foto lucrurile stau destul de bine.

Mi-a plăcut foarte mult să folosesc un aparat care este … normal, dacă îmi permiteți exprimarea. 4.7 inci, greutate acceptabilă, ușor să îl uiți prin buzunar. Și în același timp să îți ofere o experiență de lucru similară cu a unui phablet de top.

Ce nu mi-a plăcut a fost rezoluția ecranului – 540 x 960 pixeli de deja mult prea puțin. Ajungi să simți asta în browsing, email și rețele de socializare. Nu ar trebui să fie o piedică pentru cineva care nu a avut ocazia să folosească un aparat al cărui display să fie peste 234 ppi. Restul înțeleg foarte bine ceea ce spun.

LG G2 mini 049

Și nu îmi mai place prețul. Mi se pare puțin prea mare pentru ceea ce oferă acum acest aparat. Cu puțin efort financiar, un utilizator ar putea să se orienteze către aparate de TOP de acum 1 sau 2 ani și ar primi o utilitate mai bună. Cu noua promoție de la Vodafone lucrurile parcă s-au mai echilibrat.

Ca de fiecare dată revin cu un sfat: dacă vă hotărâți să vă luați un smartphone și optați pentru unul LTE, atunci contractați și un abonament de date. E păcat să dați banii pe un hardware ce va fi folosit doar acasă sau într-un număr limitat de zone în care aveți WiFi.

Smartphone-ul înseamnă mobilitate și una din caracteristicile mobilității este accesul la internet.

 

Informații: LG

Preț: de la 60 EUR cu abonament la Vodafone

PRO CONTRA
+ design
+ dimensiune, greutate
+ autonomie
+ LTE
+ camera foto
– rezoluție display
– preț
– material plastic
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Se comporta destul de bine , nu m-ar deranja rezoluția , imi plac pozele cum au iesit si inregistrarea video , are autonomie buna … dar pretul e cam maricel

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep