HomeFeaturedFocusApple prezinta noile tablete iPad Air 2 si mini 3. Preturi, specificatii

Apple prezinta noile tablete iPad Air 2 si mini 3. Preturi, specificatii

image

Tocmai ce s-a terminat evenimentul Apple unde am putut vedea prezentate oficial noile tablete iPad Air 2 și iPad mini 3, cea mai nouă generație de gadget-uri iOS. Așa cum mulți se așteptau, nici iPad Air 2 și nici mini 3 nu sunt un salt spectaculos în ceea ce înseamnă specificațiile tehnice.

iPad Air 2: mai subțire, mai rapid, mai ușor

iPad Air 2 are doar 6,1 mm, fiind cu 18% mai subțire decât varianta precedentă. Are un display de 9.7 inci, rezoluție de 2048×1536 pixeli și o densitate de 264 ppi.

image

Schimbări mai multe se regăsesc în ceea ce înseamnă puterea de procesare: Apple anunță că iPad Air 2 e de 12 ori mai rapid decât primul iPad. Minunat, dar la ce ajută? Că tot citești, te uiți la filme și faci browsing. Diferențele reale nu sunt atât de mari, cifrele prezentate astăzi fiind un marketing agresiv pentru un produs nou.

image

Procesorul din iPad Air 2 este un A8X, pe 64 de biți capabil de viteză cu 40% mai bună decât cea din iPad Air, aducând o autonomie similară: cam 10 ore.

Nu lipsește senzorul Touch ID, care împreună cu Apple Pay (disponibil de luni) vor face viața mai ușoară shopperilor.

image

iPad Air 2 beneficiază de un upgrade la nivelul camerei foto, Tim Cook îndemnând practic fanii Apple (în special pe cei iPad Air) să folosească tableta mai mult la fotografiere. Puterea de procesare pentru editarea imaginilor permite asta, senzorul camerei foto la fel.

image

Teoretic iPad Air 2 are și viteze mai bune pentru conectivitatea wireless. Greutatea e de doar 444 grame.

image

Cine e interesat poate achiziționa iPad Air 2 în variante de 16, 64 și 128 GB cu sau fără conectivitate GSM. Prețurile încep de la 499, 599 și 699 USD, comenzile putând fi date din 17 octombrie.

iPad mini 3: auriu, mai subțire și mai rapid

image

la fel ca în cazul iPad Air 2, generația a treia de iPad mini e mai subțire și are formă mai rotunjită decât iPad mini 2.

image

Beneficiază de senzor de amprentă și va funcționa (de luni) cu Apple Pay.

image

Display-ul e tot de 7,9 inci, 1536 x 2048 pixeli (densitate mai bună – 326 ppi), Nu e la fel de subțire ca iPad Air 2, având 7,5 mm grosime. Cântărește 331 de grame și se folosește de procesorul A7 nu cel A8X.

Vine în variante de 16, 64 și 128 GB cu sau fără conectivitate 4G. Prețurile sunt de 399, 499, 599 USD (plus încă 130 USD pentru 4G).

La fel ca iPad Air 2, iPad mini 3 va putea fi comandat din 17 octombrie.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep