HomeFeaturedFocusApple se lauda cu 61 de milioane de telefoane vandute pe trimestru

Apple se lauda cu 61 de milioane de telefoane vandute pe trimestru

Cred că previziunile destul de optimiste (știți deja povestea cu revizuirea lor repetată în sus) pentru vânzările lui Samsung Galaxy S6 și S6 edge a început să îi apese puțin și pe cei de la Apple, care par să nu se mulțumească cu cozile din magazine pentru Apple Watch. Așa că vin cu o cifră îndrăzneață, într-o manevră tipică pentru compania din Cupertino, care la o primă vedere se poate interpreta cum că Apple vinde într-un trimestru cât Samsung într-un an. Nu este deloc așa, sunt multe steluțe în cele 61 de milioane de telefoane pe care Apple se mândrește că le-a vândut în trimestrul al doilea al anului lor fiscal 2015. Așa că cele peste 70 de milioane de bucăți de Galaxy S6 și S6 edge pe care se estimează că le va vinde Samsung până la sfârșitul anului nu par în pericol.

Odată, trimestrul al doilea al anului fiscal 2015 înseamnă la Apple o perioadă de trei luni de zile care se încheie la 28 martie. Care mai prinde, cu alte cuvinte, câteva zile din frenezia cumpărăturilor de sărbători de iarnă. Și mai important, cele 61,2 milioane de telefoane vândute în acest trimestru fiscal sunt toate modelele de iPhone. În condițiile în care la Vodafone România, în lista de aparate pentru clienți corporate, la secțiunea de “end of life smartphones” se mai găsește iPhone 4, lucrurile sunt puțin cam delicate.

Interesantă este și reacția lui Tim Cook care încearcă să dea un răspuns la comparația cu vânzările record de trimestrul trecut, de 74,5 milioane de telefoane.

“a higher rate of people switching to iPhone than we’ve experienced in previous cycles.”

Este drept (și foarte corect din partea Apple) că materialele de presă conțin toate informațiile, evidențiind atât crșterea de la an la an, cât și scăderea secvențială. Însă o parte din cei care au preluat materialul nu reușesc să fie obiectivi. E păcat, pentru că nu este nevoie de astfel de artificii, mai ales în cazul unei companii mari. Telefoanele lor se vând bine și Apple este unul din liderii pieței, lucruri care sunt evidente și fără încercările lor, dar mai ales ale unei părți a presei de a bate toba exagerat.

via Apple

 

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep