HomeFeaturedFocusSamsung e pe val, Qualcomm pare sub el

Samsung e pe val, Qualcomm pare sub el

Se pare că optimismul afișat de Samsung în ultima vreme nu este chiar nefondat. Sau, se poate spune că toate aceste previziuni optimiste încep să dea roade. Se pare că acțiunile Samsung Electronics Co Ltd înregistrează astăzi o creștere neobișnuită. Chiar dacă procentul este relativ mic, de 3%, el înseamnă foarte mult pentru producătorul coreean de terminale de tip smartphone, pe fondul unei evoluții nu tocmai fericită a cifrelor fiscale din ultimele trimestre.

Pe de altă parte, faptul că locomotivele acestui succes scontat, modelele Galaxy S6 și Galaxy S6 edge, s-au bazat pe un chipset de producție internă (și nu doar pe chipset, ci și pe o serie de alte componente), nu a trecut fără urmări pentru furnizorul de până acum. Despre Qualcomm au început să apară zvonuri care spun că situația începe să nu fie tocmai roză și că producătorul de chipset-uri va avea dificultăți de ordin financiar în viitorul apropiat. Am văzut că și Huawei se bazează pe propriile chipset-uri mai nou, iar concurența celor de la MediaTek este tot mai puternică, așa că nu m-aș mira ca aceste zvonuri să fie bine fondate.

Și când te gândești că totul pare a fi pornit de la niște probleme cu supra-încălzirea lui Snapdragon 810, pe care mulți ziariști, inclusiv de pe la noi au încercat mai apoi să o exploateze…

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep