HomeFeaturedFocusValve da cu bata-n balta!

Valve da cu bata-n balta!

Valve a venit cu ideea grozavă de a permite celor care au făcut modificări pentru diverse jocuri să primească bani pentru efortul lor. A mers în TF2, a mers cu DotA 2 și cu CSGO, iar acum a fost extinsă ideea la Skyrim, iar totul s-a dus naibii.

Un număr mare de modificări populare ale lui Skyrim au căpătat un preț peste noapte, ceva ce nu a prea bucurat mulți utilizatori. Pe de o parte, înseamnă că cei care au muncit din greu să dezvolte aceste modificări acum pot fi recompensați, pe de alta, modul în care se face este cam aiurea.

Creatorul primește doar 25% din preț, Valve rezervându-și drepturile asupra la restul de 75%, pe care foarte probabil le împarte într-un fel cu Bethesda, fiind vorba de jocul lor. Compania și-a exprimat intenția ca asta să fie singura metodă prin care creatorii să câștige bani, modificările ce conțin link-uri către locuri unde se pot face donații fiind îndepărtate.

Partea și mai rea este că Steam Workshop a fost invadat de modificări furate de pe Nexus Mods și din alte locuri, iar măsura de protecție pe care Valve a decis să o implementeze este să lase comunitatea să se ocupe de asta.

Valve, luând 75% din venit pentru 0% din muncă.

Iar în cazul în care vreți să încercați o modificare înainte de a o cumpăra, nu puteți. Aveți însă opțiunea de-a cumpăra modificarea, iar într-o zi puteți să apelați la funcția de returnare. Apoi urmează doar să sperați că o altă modificare nu va strica toată compatibilitatea, și vă treziți că ați dat bani pe nimic utilizabil.

Lucrul esențial pe care ar trebui să îl înțelegeți de aici, mai țineți minte cum în 2006 toată lumea râdea de Horse Armor DLC? Eh, asta poți cumpăra acum de pe Steam Workshop.

Material preluat de pe Games Arena.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep