HomeFeaturedFocusCum sa iti protejezi tableta

Cum sa iti protejezi tableta

Ne place sau nu (ca părinte fac parte din cei ce nu agreează acest lucru), tableta este unul dintre primele dispozitive/gadget-uri dintr-o gospodărie standard (hai să spunem urbană, ca să nu iscăm alte discuții) cu care interacționează copiii. Și, de cele mai multe ori acest lucru se întâmplă încă de la vârste fragede, poate chiar mai fragede decât ar fi normal. Și, deși am avea un subiect de discuție care ne-ar ocupa foarte mult timp dacă am aduce în discuție implicațiile negative ale acestei relații copil – tabletă asupra celor mici, o să discutăm mai degrabă despre efectele negative pe care această interacțiune le are asupra dispozitivelor în cauză.

Efecte negative care de cele mai multe ori se resimt la nivel fizic. Copiii nu sunt foarte atenți atunci când manevrează un device de acest gen, așa că, de cele mai multe ori, se întâmplă ca tableta să aibă de suferit în urma unor lovituri sau a scăpării din mână. Ce se poate face pentru a preveni asemenea situații? Păi o primă soluție și probabil cea mai la îndemână, ar fi reprezentată de împerecherea cu o husă de protecție/cover.

IMG_0055

Având în vedere că cele mai populare tablete încă rămân cele de 7 inchi (deși eu cred că perioada lor de glorie se va sfârși mai repede decât este estimat), dar mai ales ținând cont de buna relație cu băieții de la SmileGSM, ne-am gândit să vă arătăm două dintre cele mai bine primite în piață modele, ambele oferit prin amabilitatea celor de mai sus. Din multitudinea de huse de protecție pe care aceștia o au în ofertă, am ales două carcase/huse pentru tabletele de 7 inchi care să aibă și un aspect cât de cât sobru. Motiv pentru care am optat să vă prezentăm două carcase universlale, cu sistem de prindere care se potrivește pe orice tip de tabletă de această dimensiune, ambele din piele ecologică. Una dintre aceste huse dispune și de o tastatură încorporată, care se contectează la tabletă printr-un microUSB. Poate fi o alegere interesantă pentru aceia dintre voi care preferă să piardă puțin la capitolul confort (husa este ceva mai mare decât cea simplă) dar care vor să aibă la dispoziție și această funcție. Probabil că există și utilizatori care folosesc tableta la scris texte. Eu mai jos de laptop nu am ajuns. Motiv pentru care, la nivel strict personal, îmi place mai mult husa simpla, așa că o să încep cu ea.

IMAG1011

IMG_0053

Aceasta este croită foarte clar pe funcția de protecție. Și o face extrem de eficient, păstrând în același timp și o dimensiune de bun simț. Tableta îmbrăcată practic în husa universală pentru tablete de 7 inchi de la SmileGSM, are dimensiunile foarte apropiate de cele ale unui DVD în carcasă standrad (a se observa că nu am găsit decât un joc pentru comparație), puțin mai groasă dar în rest aproape identică.

IMG_0073

Husa, care protejează foarte atât la impact, cât și la transport (pentru că și micii utilizatori au nevoie de mobilitate), are și rol de stand, prin articulațiile mobile pe care le are partea frontală și cu ajutorul magnetului inserat, aceasta se poate configura ca un stand pentru momentele în care utilizatorul urmărește un film, spre exemplu.

Cei mai pretențioși dintre dumneavoastră, sau utilizatorii mai business (deși am o problemă cu noțiunea de tabletă pentru mediul de afaceri, mai ales de 7 inchi), au la dispoziție versiunea de husă de tabletă de 7 inchi cu tastatură inclusă. Deși firul prin care aceasta se conectează la microUSB poate fi deranjant și în ciuda creșterii dimensiunii, s-ar putea ca prezența unei tastaturi fizice, cu butoane surprinzător de ergonomice și de finuțe la tastare, să fie un feature folositor pentru o anumită clasă de utilizatori. Așa că nu o să-i condamn pe aceia care aleg această a doua versiune de husă, care se poate și ea, la rândul ei, așeza în formă de stand. Ba chiar are mai mult sens aici, mai ales petru cei care tastează!

IMG_0058

IMG_0056

În ambele cazuri calitatea pielii ecologice este peste medie. Iar în situația în care cele două modele pe care am ales eu să le prezint nu vă satisfac gusturile, țineți minte că la SmileGSM veți găsi oricând o gamă foarte variată de huse de protecție, carcase și accesorii pentru aproape orice model de tabletă sau smartphone. La niște prețuri de bun-simț!

1 COMENTARIU

  1. După aproape 4 ani de utilizare intensă și multe salturi în gol pe diverse suprafețe (parchet, gresie, ciment, pietriș, etc.) iPad-ul rezistă eroic fără nici un fel de protecție. Utilizator fiind un puști acum în vârstă de 5 ani+

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep