HomeFeaturedFocusZuk, noul OnePlus in lumea smartphone?

Zuk, noul OnePlus in lumea smartphone?

Un nou brand este pe cale să apară în lumea telefoanelor inteligente, unul chinezesc, bineînțeles, care promite să reprezinte o adevărată competiție pentru OnePlus. Nu știu dacă în ideea de specificații foarte bune la un preț avantajos, sau în dezideratul de “smartphone killer”. Oricare ar fi idealul, eu sper sincer să facă ceva mai bine decât OnePlus la capitolul politici de vânzare și mai ales la disponibilitatea pe alte piețe.

Perspective să se întâmple acest lucru sunt destul de mari și de optimiste, pentru că Zuk are în spate două nume grele. Pe de-o parte gigantul Lenovo, cu expertiza hardware (și, sper eu, cu infrastructura necesară pentru pătrunderea pe cât mai multe piețe), pe de altă parte compania chineză de software 360. Chiar dacă numele acesteia din urmă nu rezonează prea mult, informațiile spun că doar această companie a investit 409 milioane de dolari în acest venture, așa că lucrurile par destul de serioase în ceea ce privește intențiile declarate ale celor de la Zuk.

Tocmai pentru a ne convinge parcă de acest lucru, avem și câteva informații despre primul terminal al chinezilor. Nu foarte multe, dar suficiente cât să stârnească curiozitatea. Zuk Z1 (care parcă aduce nu numele a Samsung Z1) va avea o baterie generoasă, un senzor de amprentă digitală (ceea ce, spre deosebire de Samsung Z1, ne duce cu gândul la un terminal high-end) și va rula Cyanogen OS. Acum, cu Cyanogen-ul ăsta este o discuție foarte lungă, părerile sunt pro și contra, dar până la urmă este alegerea producătorului. Eu sunt de părere că un nume nou pe piața este benefic pentru consumatorii finali, iar disponibilitatea lui pe cât mai multe piețe ar fi un motiv pentru o reașezare, chiar și timidă, a prețurilor care tind uneori să fie cam exagerate.

via GizChina

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep