HomeFeaturedFocusNokia pe taraba! Vor sa faca telefoane smart!

Nokia pe taraba! Vor sa faca telefoane smart!

Eu sincer nu sunt deloc adeptul unei astfel de strategii, de a striga public și tare cam care sunt intențiile tale, doar-doar s-o sesiza vreun posibil partener de business. Aici nivelul este altul și lucrurile se fac cu profesionalism, nu ca la piață. Tocmai de aceea, am fost ironic cu cei de la Sony când și-au strigat pe la colțuri intenția de vânzare, iar apoi, în lipsă de clienți, au declarat pe un ton grav că nici vorbă de astfel de intenție. Măcar cei de la BlackBerry sunt constanți în declarații.

La fel de neprofesionistă mi se pare și declarația cât se poate de oficială a celor de la Nokia, publicată chiar pe site-ul lor, prin care se recunoaște deschis că Nokia dorește să își pună numele pe noi telefoane, la modul la care a făcut-o și cu tableta N1. Ei vin cu numele, designul și tehnologia, iar partenerul strategic pe care Nokia îl caută, vine cu partea de producție, marketing și vânzare.

The right path back to mobile phones for Nokia is through a brand-licensing model. That means identifying a partner that can be responsible for all of the manufacturing, sales, marketing and customer support for a product.

If and when we find a world-class partner who can take on those responsibilities, we would work closely with them to guide the design and technology differentiation, as we did with the Nokia N1 Android tablet. That’s the only way the bar would be met for a mobile device we’d be proud to have bear the Nokia brand, and that people will love to buy.

To summarize, we will look for the right partner who can take on the heavy lifting and work closely with us to deliver a great product. As we agreed with Microsoft, the soonest that could happen is Q4 2016 — so it’s safe to say Nokia won’t be back (at least in phone form…) before then.

Partea cu agreement-ul cu Microsoft mi se pare chiar hilară. Sună ca și cum Nokia s-ar repezi și mai devreme să producă iarăși telefoane smart, dar este încorsetată de acest contract. Cel puțin asta este senzația mea generală legată de acest comunicat de presă care nu își prea avea rostul, cu siguranță nu în forma actuală și care contravine destul de violent cu imaginea pe care o aveam eu despre compania finlandeză.

via Nokia

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep