HomeFeaturedFocusTutorial video: cum conectezi un smartphone Android la webOS 2.0 prin Miracast

Tutorial video: cum conectezi un smartphone Android la webOS 2.0 prin Miracast

WEBOS_1

Știați că puteți să proiectați ecranul unui smartphone Android pe display-ul unui Smart TV LG cu webOS 2.0? Este extrem de rapid, simplu și eficient să vă folosiți de un display mare pentru a arăta familiei, prietenilor conținutul de pe smartphone fără să fie nevoie să mai folosiți un PC sau un mediu de stocare terț.

Televizoarele Smart LG cu webOS 2.0 beneficiază de funcția Miracast și îmreună cu un smartphone Android compatibil facilitează accesul mai simplu la conținutul video. În cele ce urmează o să vă arăt și cum.

Ce este Miracast?

Este un protocol prin care se poate conecta un televizor au un monitor compatibil la un aparat mobil folosind WiFi. De aici și asocierea Miracast cu ”HDMI peste WiFi” pentru că asigură transfer foarte rapid, la rezoluții mari fără să fie nevoie de folosirea unui cablu de conectare între smartphone/tabletă și monitor/televizor.

La ce ajută folosirea Miracast?

Prin Miracast se poate transmite informația de pe ecranul unui smartphone Android sau tabletă către un Smart TV/monitor compatibil. Posibile întrebuințări ar fi vizionarea de poze, browsing, vizionarea de filme, de jocuri, folosirea unor aplicații de tip Google Maps sau Google Earth etc. Sunt sigur că puteți găsi și voi o grămadă de idei faine care să pună în valoare folosirea Miracast.

Cum conectezi un smartphone Android la un televizor LG smart cu webOS 2.0?

Mai jos vedeți un material video în care este prezentată modalitatea de conectare a unui smartphone Android – LG G4 la un Smart TV LG 43LF630V cu webOS 2.0:

Sunt trei pași pe care trebuie să îi urmați: primul este să activați aplicația Screen Share pe televizorul LG cu webOS 2.0, apoi din meniul Android să mergeți la Smart Share și de acolo să activați Miracast. Așteptați până când televizorul este ”văzut” de către smartphone și apoi îl selectați – pe ecranul televizorului veți vedea un mesaj în care sunteți întrebați dacă vreți să acceptați/refuzați conexiunea. Acceptați conexiunea și voila: ecranul Android e replicat pe televizor!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep