HomeFeaturedFocusNokia Here vandut pe 3 miliarde USD catre producatorii auto din Germania

Nokia Here vandut pe 3 miliarde USD catre producatorii auto din Germania

here-maps

Odiseea Nokia HERE maps a luat sfârșit: după câteva săptămâni de zvonuri și probabil negocieri intense azi aflăm că în sfârșit s-a încheiat afacerea și un consorțiu al producătorilor auto germani AUDI AG, BMW Group și Daimler AG (Mercedes) a cumpărat Nokia Here pentru 3 miliarde USD.

Cu vânzarea asta s-a terminat transformarea Nokia și practic ieșirea (momentană) din zona de smartphone/mobilitate, dând cale liberă unirii cu Alcatel-Lucent.

Pe de altă parte, Nokia închide un capitol important: de la cel mai mare producător de  telefoane/smartphone-uri a ajuns în 7 ani să se bucure de 10 miliarde USD luați pe vânzarea diviziei de smartphone la Microsoft (care a și închis-o) și acum despărțirea de Nokia HERE maps. Asta e când nu există viziune!

În tabăra auto, prin achiziția Nokia HERE maps nemții au acum propria platformă pentru oferirea de soluții de navigare și probabil că vor încerca să o ducă mai departe și să ofere o alternativă validă la Google Maps – ei au un mare plus pe care Google încă nu îl are: prin integrarea soluțiilor de navigare HERE maps vor putea aduce informații de trafic mai exacte pentru proprii utilizatori.

Rămâne de văzut cum va evolua, ce e cert este că Nav’n’Go (producătorii iGO) vor avea parte de un viitor nu prea frumos, pentru că o importantă piață pare să dispară – ei ofereau soluțiile de navigare pentru Audi.

via Nokia

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep