HomeFeaturedFocusNu scapi usor de un narav vechi: Lenovo si spyware-ul preinstalat

Nu scapi usor de un narav vechi: Lenovo si spyware-ul preinstalat

lenovo_spyware

Cred că vă aduceți aminte de faptul că Lenovo se folosea de bloatware-ul preinstalat pe laptop-uri ca să extragă date despre utilizator folosind spyware? Și asta s-a întâmplat chiar de două ori până acum. Era vorba despre malware-ul Superfish (la începutul anului) apoi de software pus direct în BIOS (August).

Scuzați, de trei ori. Pentru că săptămâna trecută chinezii trebuie să dea din nou explicații de ce sisteme din seriaLenovo ThinkPad, ThinkCentre  și ThinkStation au pe ele “Lenovo Customer Feedback Program 64“, un alt spyware ce colectează date despre utilizator. Pe lângă faptul că datele se duc spre server-ele Lenovo, mai pleacă și spre Omniture, o firmă de marketing online.

De ce face asta Lenovo? Simplu, să mai facă niște bani dacă tot e nevoită să scadă constant prețurile sistemelor. Problema cea mare este că utilizatorul nu știe ce face de fapt tot bloatware-ul cu care vin sistemele noi.

E corect? Cu siguranță nu atâta vreme cât utilizatorul dă bani pe un laptop și abia pe urmă află ce a cumpărat.

Acesta este motivul pentru care recomand cumpărarea de sisteme noi direct din Microsoft Store, sisteme ce nu vin decât cu Windows și drivere. Restul de porcării puse de Toshiba, Lenovo, Dell, Asus pe sistemele ”comerciale” nu mai e prezent. Se câștigă siguranță și performanță.

Așa că dacă aveți sisteme ce merg greu și care sunt pline de bloatware luați în considerare faptul că s-ar putea să fiți plini și de spyware.

via thehackernews

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep