HomeFeaturedFocusSamsung domina in continuare piata globala de smartphone

Samsung domina in continuare piata globala de smartphone

Cel mai recent studiu care confirmă acest lucru este cel realizat de către Counterpoint Research, care a totalizat livrările de terminale mobile pentru perioada aprilie – iunie 2015, al doilea trimestru al anului. Pe zona de smartphone, acolo unde lucrurile sunt interesante și pentru noi, Samsung deține supremația cu o cotă de piață de 21 de procente. Apple, rivalul etern, este pe locul al doilea, cu 14% din piață, în timp ce Huawei ocupă cea de-a treia poziție a podiumului, cu 9%. Urmează, cu câte 5%, Xiaomi și ZTE. LG completează top 5-ul cu 4% cotă de piață. Surpriza, din punctul meu de vedere, vine de la brand-ul care ocupă poziția a șasea a acestui clasament global, deținută de Alcatel (TCL), un nume care se bucură de o popularitate chiar mai mare pe continentul nord-american.

counterpoint research

Merită notat și că brand-ul cu cea mai spectaculoasă creștere pe zona de smartphone a fost, pentru perioada amintită mai sus, Asus.

Lucrurile se vor schimba dramatic odată cu începerea vânzărilor de iPhone 6s și 6s Plus. Pe de altă parte însă și Samsung are două terminale noi și atractive, în piele lui Galaxy Note 5 și Galaxy S6 edge+. Bătălia este departe de a fi încheiată, lucrurile par să înceapă să se anime, finalul de an va fi cu siguranță unul interesant de urmărit.

via CounterPoint

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep