HomeFeaturedFocusPana unde merg testele fizice cu telefoane smart?

Pana unde merg testele fizice cu telefoane smart?

Am o cantitate mică de înțelegere pentru drop-test-urile devenite deja clasice, pentru simplu motiv că sunt destul de apropiate de scenariile reale în care dai cu telefonul de pământ. Credeți-mă, am pățit-o! Dintr-un astfel de test poți să vezi care ar fi efectele unei scăpări accidentale a unui telefon, de la nivelul mâinii sau al buzunarului. Însă logica pe care o găsesc eu în testele care implică maltratarea fizică (și nu numai) a telefonului se cam oprește aici.

Poate, cu ceva eforturi, pot să găsesc și un mic argument, e drept, mai degrabă de marketing, pentru testarea rezistenței la îndoire, mai ales în perspectiva scandalului bendgate, proaspăt reînviat cu ocazia apariției generației noi de iPhone 6s. Am văzut că a revenit în actualitate și că acum se poartă același tip de tortură, cu o presă special concepută pentru acest lucru, și pentru telefoanele rivale. Încă odată, aici este mai degrabă vorba despre marketing mai degrabă decât despre informații utile pentru consumatorul final.

Însă de aici și până la diverse alte pseudo-teste este un drum mare. Să fierbi telefonul în cola este o chestie prostească, ce are șanse să se întâmple în realitate mai mici decât să scapi telefonul din avion. Și de aici încolo, doar imaginația este limita. Am văzut multe exemple de astfel de scenarii aberante, menite să nu demonstreze absolut nimic, ci doar să atragă atenția, cel mai adesea asupra celui care realizează acest așa-zis test.

Ultimul exemplu este o găurire profesionistă, cu o bormașină, a unui telefon Oukitel K4000. E drept, omul trece ca prin brânză printr-o scândură, după care se chinuie serios să străpungă ecranul acestui telefon. E adevărat că display-ul respectiv încă dă semne de viață după ce este găurit în totalitate. Și este și mai adevărat, conform celor care au realizat filmul respectiv, că bateria nu explodează dacă este găurită. OK, și ce demonstrează acest lucru? Câți dintre voi s-ar mai chiunui cu un telefon găurit, care mai afișează ceva pe display? Care sunt șansele ca un astfel de scenariu să devină real?

În ritmul acesta, nu m-ar mira să apară teste cu specific geografic. Ce se întâmplă dacă scapi iPhone-ul în ciorbă de burtă versus scufundarea unui Samsung în borș moldovenesc? Unde rezistă mai mult un smartphone, pe grătar, înconjurat de mititei, sau într-o oală de sarmale? Dacă arunci după un rival din trafic, unde e mai bine să îl lovești, la cap, sau peste picioare? Lista e lungă (și deschisă la sugestii), “testele” respective rămân în mare parte total inutile!

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep