HomeFeaturedFocus950 de milioane de smartphone Android vulnerabile la un nou atac Stagefright

950 de milioane de smartphone Android vulnerabile la un nou atac Stagefright

Android_stagefright

Saga problemelor de securitate pe Android continuă: o nouă vulnerabilitate Stagefright permite infectarea aproape a oricărui smartphone Android prin simpla vizitare a unui site care forțează rularea unui MP3/MP4 special modificat. Joshua Drake de la Zimperium zLabs a găsit o nouă problemă din zona Stagefright care permite exploit-ul și evident accesul pe smartphone prin simpla operație de preview pe un fișier MP3 sau MP4 (nici măcar nu trebuie să fie descărcat local!). De vină este sistemul de redare multimedia din Android

Pusă în perspectivă problema este foarte urâtă pentru utilizatorii de Android: prin simpla vizitare a unui website care are în codul lui un MP3 sau Mp4 special modificat poate duce la infectarea smartphone-ului.

Partea foarte rea: aproape orice smartphone Android (din 2008 încoace :)), poate al meu sau al vostru, e vulnerabil iar șansele ca problema să fie reparată rapid sunt destul de mici, asta dacă nu aveți cumva un Nexus. Nici chiar ultimele versiuni de Android 5.1.x nu au reparată problema.

Asta lasă expuse cam 950 de milioane de aparate …

via  Motherboard.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep