HomeFeaturedFocusCum fotografiaza Lumia 950: Microsoft a inceput promovarea flagship-urilor sale

Cum fotografiaza Lumia 950: Microsoft a inceput promovarea flagship-urilor sale

lumia 950 sample

Că ne convine sau nu calitatea pozelor făcute cu smartphone-ul este un puternic argument de vânzare pentru publicul nou, în special cel tânăr. De aia Samsung a investit mult în camera foto de pe seria Samsung Galaxy S6 (edge, edge+), Sony în seria Z sau Apple în iPhone. Nici LG nu s-a lăsat mai prejos și a reușit lucruri foarte bune cu LG G4.

HTC încă nu a înțeles asta. Însă Microsoft știe (așa cum știa și Nokia) că asta e viitorul și a avut grijă ca flagship-urile Lumia 950 și 950 XL să vină cu un argument puternic în această direcție: cameră de 20 MP BSI sensor, F1.9 aperture, lentile Zeiss, stabilizare optică (OIS) și LED triplu. Cum încă aparatele nu sunt la vânzare și abia undeva la sfârșitul lunii noiembrie s-ar putea să le vedem pe piață nu știm mai nimic despre performanța camerei foto. Nici măcar Panos Panay nu a zis prea multe la evenimentul Microsoft de lansare a Lumia 950 și 950 XL.

Pînă acum. Pentru că aseară am văzut că încep să apară informații despre performanța camerei de pe Lumia 950 prin surse mai puțin convenționale: câțiva angajați Microsoft au publicat niște seturi de poze făcute cu Lumia 950 XL pentru ca fanii să le poată vedea și cel mai probabil să li se trezească curiozitatea.

Primul, Brandon LeBlanc a pus pe 500px câteva poze făcute cu Lumia 950 în Australia: le puteți vedea aici.

lumia 950_2

Apoi pe blog-ul Microsoft a apărut un articol în care Juha Alakarhu (Director, cameras for phones at Microsoft) vorbește despre ”Camera magic on Microsoft Lumia 950 and Lumia 950 XL” și mai vedem câteva exemple de poze făcute cu Lumia 950 XL în diferite condiții de iluminare:

WP_20150906_10_02_20_Rich_LI

Cu și fără bliț:

WP_20150924_09_23_31_Pro-2-1024x576

Ce mi se pare că Microsoft face bine e faptul că s-a concentrat pe software-ul de managament al camerei foto și l-a făcut să funcționeze foarte bine pe pilot automat, adică exact așa va fi el folosit de marea majoritate a utilizatorilor. Daca LG a introdus în LG G4 funcții avansate de control manual pentru camera foto, Microsoft merge în cealaltă direcție și prin Rich Capture permite chestii mișto fără să fie nevoie ca cel ce fotografiază să aibă mare habar despre elemente de fotografiere (altele decât încadrarea).

WP_20151012_17_38_33_Rich_LI

Acum vorbind sincer, nu pot să zic că sunt mișcat de calitatea pozelor prezentate de Microsoft ca venind de la Lumia 950 / 950 XL. Sunt așa cum mă așteptam să fie, având experiența utilizării zilnice a Lumia 1520.

Aștept să vină sample-ul de Lumia 950/950 XL și atunci discutăm mai multe despre subiect.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep