HomeFeaturedFocusViitorul cartilor de colorat este realitatea augumentata si Disney deschide drumul

Viitorul cartilor de colorat este realitatea augumentata si Disney deschide drumul

disney

De vreo câteva zile tot vreau să vă supun atenției ideea Disney prin care în era iPad-ului și a smartphone-ului, unii încearcă să găsească soluții să țină treaz interesul copiilor pentru activitățile clasice de colorat și desenat, cu creion și hârtie. Despre ce e vorba?

O echipă Disney din Zurich a venit cu o idee faină care să facă cărțile de colorat să prindă viață prin realitatea augumentată. Asta permite copiilor să fie creativi încă de la vârste fragede și le oferă o alternativă plăcută activităților de pe tabletă combinând era analog cu cea digitală.

Hai să vedem prima dată cum arată:

Cum funcționează? Pe măsură ce copilul desenează caracterul, prin camera smartphone-ului sau a tabletei este preluată schița și transformată în model 3D care apoi poate să fie animat. În continuare, pe măsură ce sunt adăugate elemente noi modelului 2D, aplicația le preia tot prin ajutorul camerei și le aplică modelului 3D, animat.

Din prisma unui părinte care vrea ca copiii lui să știe ce e acela un creion și să deseneze pe hârtie, proiectul acesta Disney mi se pare extrem de interesant. Aștept să văd dacă și când va ajunge în produs finit.

Păreri?

Proiectul a fost prezentat la IEEE International Symposium on Mixed and Augmented Reality (ISMAR) 2015 și detalii mai multe găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep