HomeFeaturedFocusPrimele 5 lucruri pe care sa le faci cu noul tau smartphone...

Primele 5 lucruri pe care sa le faci cu noul tau smartphone cu Windows 10

Lumia_950XL_Getting-started_feat-1024x496

Tocmai ți-ai achiziționat un smartphone Lumia cu Windows 10 și ești nerăbdător să începi să îl folosești? Haide să îți arăt care sunt primele 5 lucruri ce ar trebui să le faci cu noul tău Lumia.

1. Conectează-l la un cont Live ID

Microsoft-account-sign-inCa să poți folosi la maxim noul tău smartphone vei avea nevoie de aplicații. Le poți descărca din Windows Store (sau din Magazinul de aplicații, pe românește) dar ai nevoie de un cont Live ID cu care să te conectezi.

Dacă nu ai unul te invit să vizitezi site-ul www.outlook.com și să îți faci un cont Live ID.

Înarmat cu contul și parola e momentul să le folosești pentru noul tău smartphone. Apăsând pe butonul Sign in poți să introduci datele de conectare și așa să ai acces la Windows Store.

Trebuie să știi și că prin crearea contului Live ID pe www.outlook.com ai intrat și în posesia unei adrese de email pe www.outlook.com și a unui spațiu de stocare în cloud via OneDrive.

Aici poți să salvezi detaliile legate de aplicații sau setările de Windows 10 ce vor putea fi replicate automat între toate sistemele pe care le folosești: culoarea temei, fundalul, contactele și bineînțeles fișierele Office pe care le ai pe telefon sau PC.

Nu uita parola și contul proaspăt creat pentru că va fi interesant să îl conectezi și la PC-ul tău cu Windows 10 și așa vei avea acces permanent la aceleași fișiere importante (poze, documente, email) pe oricare din aparatele Windows 10 pe care le ai la îndemână.

2. Conectează-l la o rețea WiFi

Network-WirelessPoate că ar fi trebuit să încep cu sfatul ăsta: conectează-ți noul smartphone cu Windows 10 la o rețea WiFi.

Probabil știi că ai o viteză mult mai bună de acces la internet dacă folosești o rețea WiFi decât dacă ai folosi rețeaua 4G și conexiunea de date de pe abonament – sunt sigur că nu vrei să consumi repede pachetul de date pe care îl plătești lunar.

Smartphone-ul tău va detecta rețelele WiFi din apropiere și îți va prezenta un mesaj prin care te invită să te conectezi. Dacă știi parola, v afi foarte simplu să o introduci și din acel moment datele sunt sincronizate cu contul tău Live ID și nu va mai trebui să o introduci pe niciunul din aparatele care folosesc Windows 10 și au activ actualul tău cont.

Odată ce ai acces pe WiFi e momentul să începi să descarci aplicații interesante pentru noul tău Lumia. Îți recomand Facebook, Twitter, clientul de știri Flipboard, soluția de navigare offline Here Drive+, o aplicație pentru monitorizarea activității fizice gen Runtastic Pro sau Microsoft Health.

E posibil ca imediat după ce ai conectat aparatul la WiFi să vezi că anumite aplicații deja instalate au nevoie de update. Mergi în Windows Store, Meniu apoi alege Downloads and udaptes și apasă pe butonul Check for updates.

3. Personalizează ecranul principal

Homescreen

O chestie foarte faină de pe Windows 10 Mobile este că îți permite să personalizezi modul în care arată ecranul principal al telefonului tău. Poți alege o culoare pentru Live Tiles (pătratele alea ce afișează text, imagini și care servesc drept shortcut pentru lansarea de aplicații).

Sau dacă vrei poți pune o imagine pe fundal și să setezi ca Tile-urile să fie transparente ca să obții niște efecte interesante.

Și să nu uit: implicit Windows 10 Mobile afișează trei rânduri de Tile-uri. Tu poți să pui patru dacă ți se pare că arată mai bine: mergi în settings, personalization, start și activează Show more tiles.

Pentru alegerea unei imagini de fundal mergi în Background, alege imaginea pe care o vrei și apoi setează cum vrei să apară: centrată sau pe tot ecranul.

Iar culoarea de fundal o alegi din settings, personalization și apoi Colors.

Sfatul meu este să te joci puțin cu diferitele culori disponibile și în final să alegi combinația care ți se pare cea mai potrivită pentru modul tău de viață și tipul aplicațiilor pe care le folosești zilnic.

Ca fapt divers, încearcă să alegi culori care se îmbină cu cea mai preganantă din imaginea de fundal aleasă de tine.

4. Activează Glance screen

“Glance screen” e o funcție de pe Windows 10 Monbile care îți permite ca pe ecranul de blocare (lock screen) să ai permanent afișate informații utile, de la oră până la email, SMS-uri, apelurile pierdute etc. Făcând asta ai acces instant la chestiile importante fără să mai deschizi telefonul și să lansezi aplicații: doar aprinzi ecranul și vezi exact când ai următoarea întâlnire marcată în Calendar, câte mesaje ai primit, ce apeluri ai pierdut.

Joacă-te așadar puțin cu Glance screen: din settings mergi în extras și de acolo Glance screen.

5. Pune pe ecranul principal căsuțele de email, eventual combină-le

Windows 10 Mobile are ca și client implicit de email versiunea Universal Windows Platform pentru Outlook de Windows 10. Acest client de email este foarte puternic și se poate conecta și către conturi de GMAIL, Yahoo. Tot ce trebuie este să le adaugi și ele vor apărea ca aplicații individuale în meniu.

Ceea ce poate nu știi încă este că le poți uni: de exemplu poți să unești conturile GMAIL și Yahoo într-unul singur, care să fie cel personal, iar pe cel de la birou să îl ai separat. Fain nu?

Mai departe, din Outlook intri în meniul hamburger din partea dreapta jos a ecranului și apeși Pin to start. Așa aduci un Live Tile cu contul tău de email direct pe ecranul principal ca să ai mai ușor acces la el.

Felicitări: tocmai ți-ai făcut setările de bază pentru smartphone-ul cu Windows 10 Mobile și îl poți folosi! De aici încolo încearcă tu și alte chestii, cum ar fi să faci poze, să configurezi Facebook și să începi să discuți cu prietenii. Nu îți fie teamă să încerci și să descoperi ce chestii faine poți face cu el.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

    • Nici here maps. Nu le gasesti in store decat daca intri de pe un link direct si nici asa nu le poti instala pentru ca nu apare butonul de instalare. E ciudat…

        • Here maps nu este noul Windows maps. Si ar fi multe alte lucruri ce pot fi făcute cu un nou Lumia cum ar fi continuum. De ce nu a scris despre display Dock si altele. Cred ca autorul articolului mai are de învățat.

          • Noul Maps are baza de date de la Here Maps. Si da, se puteau scrie si multe altele – niciodata nu vom fi de acord care sunt primele si cele mai importante. Ce ati mai sugera dvs?

            Continuum e cea mai faina functie adusa de Windows 10 Mobile, dar cati au cumparat un nou Lumia care are si Display Dock.

            Si da, posibil ca autorul sa mai aiba de invatat in ceea ce inseamna Windows Phone/Mobile.Mereu avem de invatat ceva nou.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep