HomeFeaturedFocusCAT a aratat la MWC primul smartphone cu camera termica

CAT a aratat la MWC primul smartphone cu camera termica

Este vorba despre S60, cel mai recent telefon produs de către Bullitt Group, deținătorul licenței mondiale pentru dezvoltarea de terminale mobile Caterpillar, care, chiar dacă a fost anunțat oficial cu câteva zile înainte de începerea congresului de la Barcelona, a fost una dintre atracțiile MWC-ului din acest an, datorită caracteristicii inedite pe care o înglobează. Este primul smartphone care are integrată o cameră termică, lucru care le permite utilizatorilor să vadă pe display diferențele de temperatură invizibile cu ochiul liber. Mergând puțin mai departe, poate fi folosit ca și dispozitiv de vedere pe timp de noapte, ceva ca în filmele cu spioni.

Camera termică afișează pe ecran căldura invizibilă pentru ochiul liber, scoțând în evidență diferențele de temperatură. Camera foto poate identifica nivelul de căldură și poate măsura temperaturile de suprafață de la o distanță de la 15 m până la 30 m. În plus, camera le permite utilizatorilor să vizualizeze diferite obiecte în atmosferă obscură, cum ar fi fumul, oferind o serie de beneficii pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor, lucrătorilor din domeniul public, amatorilor de sporturi în aer liber, dar și pentru intervențiile de urgență.

Nu este singurul mare atu al acestui smartphone, Cat S60 vine și certificări (MIL Spec 810G) care îi atestă rezistența la apă, praf și șocuri mecanice. Telefonul rezistă la căderi de la 1,8 metri pe suprafețe dure și poate rezista aproximativ o oră la adâncimi de până la 5 metri. Este, așadar, ideal pentru utilizarea ca și cameră foto subacvatică.

Din punct de vedere tehnic, telefonul dispune de un display de 4,5 inchi și rezoluție HD (720p), protejat de Corning Gorilla Glass 4, în spatele căruia se ascunde un chipset Snapdragon 617, cu procesor octa-core, o memorie RAM de 3 GB, o stocare internă de 32 GB și un acumulator de 3800 mAh. Camera foto principală este de 13 megapixeli, cea secundară este de 5 megapixeli, iar sistemul de operare este un Android 6.0 Marshmallow. Telefonul dispune de conectivitate LTE și vine cu o aplicație dedicată pentru camera termică FLIR cu tehnologia MSX (imagine statică, panoramă și clipuri video; palete de căldură interschimbabile; aparat de măsurarea temperaturii; afișaj al datelor minime, maxime și medii de temperatură).

Chiar dacă nu se cunoaște încă o dată exactă pentru disponibilitatea lui, se știe că telefonul Cat S60 va avea un preț de 649 euro (evident, valabil pentru Europa).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep