HomeFeaturedFocusFredom 251, un smartphone de 4 dolari cu Android Lollipop

Fredom 251, un smartphone de 4 dolari cu Android Lollipop

Nu este greșeală, nu ați citit voi greșit, atât va costa acest Android pe care îl propun publicului larg din India cei de la Ringing Bells, în conformitate cu viziunea prim-ministrului indian Narendra Modi, care crede că astfel este posibil un deziderat conturat la nivel teoretic astfel:

“empowering India to the last person, transforming India’s growth story.”

Poate că sună a patriotism ieftin (de tip nord-coreean), mai ales că ambasadorul de imagine pentru acest terminal este ministrul apărării din această țară, însă dacă oamenii vor putea avea un smartphone fără aproape niciun efort financiar (telefonul fiind probabil subvenționat de statul indian), cel puțin teoretic ar trebui să învețe să și umble cu el și automat nivelul de educație tehnologică ar trebui să crească. Însă un smartphone nu exclude apa și săpunul, astfel încât, fără să mai detaliez prea mult ca să nu fiu acuzat de rea-voință, o să spun doar că un astfel de terminal alimentează din plin teoriile sumbre ale celor de la Cisco.

Totuși, terminalul nostru de 4 dolari (sau, de fapt, al lor) merită clipa lui de glorie, așa că haideți să îi trecem foarte pe scurt specificațiile în revistă. Un ecran IPS qHD (a nu se confunda cu QHD) de 4 inchi ascunde în spatele lui un procesor quad-core de 1,3 GHz, o memorie RAM de 1 GB (se aude prin România, pe unde mai apar telefoane smart cu 512 MB RAM???) și o stocare internă de 8 GB. Mai avem un cuplu de camere foto de 3,2 și respectiv 0,3 megapixeli, un acumulator de 1450 mAh și Android-ul 5.1 Lollipop.

Băi, ciudat de tot, dar parcă totuși interesantă această inițiativă care cred că aparține aurorităților indiene, cel puțin judecând după gradul de implicare.

via GSM Arena

2 COMENTARII

  1. Intradevar ciudata dar si interesanta aceasta treaba. Sa ai un smartphone cu performante decente la pretul de 4$ la cat sunt ei de multi inseamna ceva. Nu mai este nici o tragedie daca se defecteaza s-au il pierzi, nu mai faci o pasiune pentru telefonul pe care ai dat poate o pensie pe el , pur si simplu te duci si iei altul. Problema apare pe partea cealalta, conexiunea la o retea, dar daca si aici preturile sunt derizorii totul se rezolva de la sine. Cel mai important lucru care conteaza este ca sunt tare multi, si colateral asigura piata atat pentru producatorii de telefoane cat si pentru dezvoltarea retelelor GSM. Treaba cu educatia este si ea reala, sa dai un SMS, dar nu numai, necesita un minim de pregatire …si tehnologica, care in realitate inseamna un progres.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep