HomeFeaturedFocusQualcomm domina piata de chipset-uri pentru dispozitive mobile

Qualcomm domina piata de chipset-uri pentru dispozitive mobile

Vorbim despre o piață pe care Strategy Analytics a evaluat-o la 20,1 miliarde de dolari în anul 2015. O piață din care Qualcomm deține o cotă de 42 de procente, ceva mai mult decât au următorii doi clasați împreună. Aceștia sunt Apple (TSMC) și MediaTek, cu 21 și respectiv 19 procente. Pe locul al patrulea se află Samsung, care pătrunde astfel în top 5. Un top pe care în închide Spreadtrum.

Nu intru în detalii legate de faptul că tot comunicatul de presă este făcut pentru a arăta progresul Samsung, cu tot cu intrarea în top 5, sau de faptul că unele citate încearcă să ne arate că Qualcomm simte presiunea din partea producătorului numarul unu de smartphone-uri, fără însă a ne oferi procentele ultimelor două clasate. Ăstea mi se par artificii de PR destul de nasoale, care arată că majoritatea companiilor de genul acesta încă mai cred că pot prosti cititorii. Mie mi se pare că Qualcomm se descurcă foarte bine și că, în ciuda problemelor de imagine suferite de pe urma lui Snapdragon 810, care chipurile se încingea peste măsură, compania este chiar foarte relaxată.

Îmi place însă faptul că piața de chipset-uri a suferit o mică contractare din punct de vedere valoric, de 4 procente. Acest lucru alăturat creșterii pe care a înregistrat-o piața de smartphone în anul trecut, ne arată faptul că chipset-urile sunt mai ieftine de la an la an. Lucru care (dacă s-ar regăsi și la nivel de preț final) ar trebui să bucure consumatorul!

via BusinessKorea

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep