HomeFeaturedFocusGoogle Maps permite adaugarea punctelor intermediare pe rute si pe iOS

Google Maps permite adaugarea punctelor intermediare pe rute si pe iOS

google-maps-add-stop

Și odată cu noul update ce va fi lansat zilele acestea e posibil să se verifice și prețurile la benzinăriile selectate ca puncte de oprire, să se caute restaurante, cafenele și alte obiective similare, direct din fereastra de navigație. Ceva similar a venit și în Waze, celebra aplicație de navigație asistată de GPS, aflată acum tot în curtea Google.

Pentru a putea accesa noua funcționalitate e nevoie în primul rând să faceți update la cea mai recentă versiune de Google Maps din App Store. Apoi se apasă pe lupa din partea dreaptă a ecranului din modul de navigație, de aici selectați meniul drop-down și alegeți ceea ce vă interesează.

sar-2-_framed-3

Încă nu am încercat funcția și din România, sper totuși că funcționează, chiar și cu un nivel mai scăzut de detalii asociate.

E fain că teoretic această facilitate merge și prin intermediul comenzilor vocale – treabă normală dacă ne gândim că atunci când conducem nu e recomandat să folosim smartphone-ul.

Și odată cu lansarea noii funcționalități Google Maps mai câștigă o opțiune care să îi ofere un avantaj în fața soluțiilor clasice de navigarea asistată de GPS: se pot crea trasee cu puncte intermediare, lucru mult mai apropiat de modul în care ne planificăm în realitate călătoria – cine a folosit Google Maps pentru planificarea de rute știe că până acum era posibil doar să stabilești punctul de plecare și cel de destinație, orice abatere de la drum trebuia să schimbe destinația călătoriei. Cel puțin pentru România funcția este foarte utilă pentru că o să permită stabilirea de rute mai clare, care să evite drumurile știute ca fiind proaste, chestie ce până acum nu funcționa.

Mi-ar plăcea să văd că Google va anunța prețurile la benzinării și pentru România.

Sună bine? Cred și eu.

O ultimă precizare: pe Google Maps de Android opțiunea e deja activă și funcțională. Pentru iOS va trebui să așteptați update-ul ce va veni în perioada următoare.

1 2

3 4

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep