HomeMobileAndroidStiati ca Nexus 5X poate filma slow motion? Haideti sa va arat...

Stiati ca Nexus 5X poate filma slow motion? Haideti sa va arat cum.

Screenshot_20160322-211105

Știați și că Nexus 5X este probabil primul smartphone Nexus care oferă o performanță foto și video de TOP, alături de modelul Nexus 6P? Utilizatorii de Nexus 5X sunt acum extrem de mulțumiți de performanța camerei foto de 12.3 MP, f/2.0, focalizare automată cu laser, dual-LED (dual tone) flash. Cu un senzor de 1/2.3′ (1.55µm pixel), HDR și o arhitectură performantă, Nexus 5X nu face doar poze de bună calitate ci și înregistrează chiar foarte bine la rezoluție 4K 2160p@30fps, sau 1080p@30fps respectiv în slow motion la 720p@120 fps.

Iar modul prin care oricine poate să înregistreze slow motion (adică la o rată de 120 fps cu o rezoluție de 720 x 1280 pixeli) este extrem de simplu. Să vă spun cum.

1. Lansați aplicația Camera

Imediat după ce a pornit, aplicația Camera vă prezintă o interfață simplă, pregătită să vă permită fotografierea.

Screenshot_20160322-211115

2. Activați modul de înregistrare video

Cu swype de la dreapta spre stânga se intră în modul de înregistrare video. Vă dați seama dacă sunteți pe modul de înregistrare video dacă butonul de declanșare are un punct roșu pe el.

Screenshot_20160322-211132

3. Activați înregistrarea slow motion

Acum, dacă vă uitați în partea superioară a ecranului veți vedea două icon-uri: unul sub forma unui vitezometru și încă unul sub forma unui fulger. Apăsați pe cel cu vitezometru ca să activați filmarea slow motion, moment în care va apărea sub icon-ul vitezometrului și numărul 120 (adică ați activat filmarea la 120 fps).

Screenshot_20160322-211132

4. Începeți filmarea

Acum puteți apăsa butonul de pornire a înregistrării (cel cu punctul roșu pe el) și filmați ceea ce vă interesează.

OBS: veți vedea că în momentul în care ați activat filmarea în slow motion, ecranul devine automat mai negru față de cel în care filmați la viteză normală de 30 fps. Din acest motiv vă recomand să filmați scene luminate suficient, pentru a avea rezultate bune. Eventual puteți activa și LED-ul Flash de pe Nexus 5X.

Pentru exemplificare am făcut un mic film cu un Samsung Galaxy S7 edge lăsat în ploaie:

Se poate observa că imaginile nu păstrează mereu focusul, pentru că am mișcat aparatul. Combinația de mișcare, focalizare automată și lumină nu foarte bună pot diminua calitatea înregistrării.

Voi să nu faceți așa și nici să nu vă lăsați telefonul în ploaie.

Cum redați filmele înregistrare slow motion?

E simplu, porniți aplicația Photos, selectați filmul și redați-l. O să vedeți că în mod implicit el nu este redat complet la viteza de 120 fps, primele și ultimele secunde sunt la viteză normală (30 fps), ce este în mijloc merge la 120 fps.

Dacă ceva nu vă place, puteți să tăiați din film acele bucăți pe care vi le doriți. De altfel veți vedea și voi că nu toată bucata înregistrată în slow motion (120 fps) va fi de cea mai bun calitate.

Când ați terminat de editat, salvați filmul local. Ulterior, dacă vreți, îl puteți pune pe YouTube: porniți aplicația, apăsați pe icon-ul cu o săgeată în sus, selectați bucata de film în slow motion și încărcați-o pe YouTube. Serviciul va detecta automat că e la 120 fps și o vă înregistra și cataloga ca atare, pentru a putea fi redată în slow motion.

Screenshot_20160324-181716

Spor la filmat!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep