HomeFeaturedFocusBlackBerry isi muta focusul pe zona de mid-range

BlackBerry isi muta focusul pe zona de mid-range

Ăsta este un fel mai elegant de a recunoaște că cel mai recent smartphone produs de compania canadiană este ceva cam scump. Este cam singurul motiv pentru care interesul unui grup tot mai restrâns de fani ai acestui brand nu a fost pe măsura așteptărilor pentru BlackBerry Priv, primul terminal al producătorului canadian bazat pe sistemul de operare Android. Alte scuze nu prea cred că pot fi găsite pentru lipsa de succes pe care a întregistrat-o acest telefon. La un preț de aproape 700 dolari pe continentul nord-american (și mult mai sus în Europa), era destul de evident că lumea nu o să se înghesuie să achiziționeze un Priv.

Informația este una cât se poate de oficială și a fost asumată, ca de atâtea ori, de către CEO-ul John Chen în cadrul unui interviu acordat publicației The National. Partea hai să-i spunem pozitivă a acestui interviu, este dată de prezentarea intențiilor de viitor pentru BlackBerry. Intenții care includ două terminale poziționate pe segmentul mid-range, ambele cu Android la bord, ambele programate să fie lansate în cursul acestui an, unul full-touch și unul cu tastatura fizică atât de caracteristică acestui producător.

Revenind puțin la BlackBerry Priv, acesta s-a vândut cu mult sub așteptări. Estimările erau de aproximativ 850.000 unități pentru primul trimestru al acestui an, în realitate s-au vândut doar 600.000 bucăți în Q1. John Chen încearcă să argumenteze că acest terminal este destinat mediului business/enterprise, de aceea nu și-a atras simpatia utilizatorului de rând. Eu rămân la părerea mea că este cam scump prin comparație cu ceea ce oferă în prezent majoritatea producătorilor pe zona de Android. S-ar putea ca acesta să fie efectul de bumerang al deciziei de a trece pe sistemul de operare de la Google.

via XDA Developers

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep