HomeMobileiOSPentru ca ii place sa testeze pe utilizatori, Apple lanseaza un nou...

Pentru ca ii place sa testeze pe utilizatori, Apple lanseaza un nou iOS 9.3 pentru iPad 2

appleios9_new_update_big1

Pentru că Apple în ultima vreme Apple nu prea mai testează intern produsele software, problemele sunt tot mai multe. Poate că în mod voit, sau poate că doar un urma unor scăpări, anumite tablete iPad 2 au avut dificultăți mari în a instala noul update iOS 9.03.

Mai exact unii utilizatori nu au mai putut să își folosească tabletele pentru că acestea nu mai puteau fi activate din cauza problemelor de pe server-e sau din cauza faptului că era necesară folosirea primei parole pentru Apple ID, chestie aproape imposibilă pentru utilizatorii de produse second hand.

Din cauza asta Apple a lansat un nou pachet de update iOS 9.3, făcut special pentru iPad 2 (îl luați de aici). După ce este descărcat pachetul și instalat via iTunes, problemele de activare dispar, dar tot e nevoie de un chin suplimentar pentru că nu merge descărcat direct pe iPad și aplicat acolo – fără un PC/Mac la îndemână tableta e nefolosibilă.

De asta și angajații din magazinele Apple fac ore suplimentare ca să repare tabletele stricate.

Și mai există și o pagină de suport, unde Apple dă detalii suplimentare despre ce trebuie făcut dacă un device nu mai poate fi activat după instalarea iOS 9.3. Detaliile sunt aici. Adică dezactivarea din iCloud a opțiunii de activare sau folosirea unui PC/Mac cu iTunes pentru forțarea instalării noului pachet.

Îmi pare rău pentru cei ce au dat peste această problemă și sper că majoritatea au rezolvat-o fără pierderea datelor.

Dar nu mă pot abține să nu întreb: a fost o scăpare sau o chestie voită (clasică deja aș zice) prin care iDevice-urile de generație mai veche încep să se miște greu, să aibă probleme de funcționare după instalarea unui cel mai nou iOS. Doar doar utilizatorii vor ieși singuri din zona celor ”triști” care nu sar să cumpere rapid noile gadget-uri lansate în fiecare an cu surle și trâmbițe.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. iPad 2 (primul proprietar) – instalat iOS 9.3 și ulterior iOS 9.3.1 fără nici un fel de probleme. Iar majoritatea aplicațiilor (probabil toate dar n-am stat să le iau eu la mână) se mișcă fluent fără nici un fel de probleme.

    Doar iPad 1 a rămas la iOS 5.1 dar nu mă plâng pentru că tot ce-a fost instalat pe el funcționează. Ba mai mult sunt unii dezvoltatori care oferă versiuni ale aplicațiilor pentru iOS 5.1 (Orange TV Go de exemplu).

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep