HomeMobileWearableWindows 95 merge si pe Apple Watch. Pentru ca se poate!

Windows 95 merge si pe Apple Watch. Pentru ca se poate!

1_WBF79wkx9h34PZ_XY9_59g

Din seria hack-urilor adevărate (și nu alea cu implicații răuvoitoare) astăzi vă prezint Windows 95 pe Apple Watch. Cu un procesor la 520 MHz, 512 MB RAM și 8 GB pentru stocare, Apple Watch pare să fie un candidat ideal pentru a funcționa cu Windows 95, un sistem de operare vechi de mai bine de 20 de ani, ce la vremea lansării putea funcționa pe sisteme cu 4 MB RAM și vreo 30 MB liberi pentru stocare.

Din specificații procesorul de pe Apple Watch ar fi trebuit să fie de vreo 20 de ori mai rapid decât cele Intel 386, încă active pe la jumătatea anilor ‘90. Impulsionat de aceste informații, Nick Lee a pornit într-un proiect interesant la finalul căruia a reușit să aibă Windows 95 pe Apple Watch. De ce?

Pentru că e singurul care a putut să facă asta până acum și pentru că e pasionat.

Rezultatul muncii sale poate fi urmărit mai jos:

Windows 95 reușește după mai bine de o oră să pornească pe Apple Watch și este oarecum folosibil. Dincolo de faptul că ne arată o interfață și ne lasă să navigăm prin ea nu poate să ne ofere mai multe.

Iar pentru ca asta să fie posibil e nevoie ca din când în când rotița de pe Apple Watch să fie rotită pentru ca ceasul să nu intre în standby.

1_9D1gRq9Bmx-0CvGwAbO3VA

Cum a fost posibil? Prin modificarea SDK-ului de Apple Watch (WatchKIT) și inserarea emulatorului Bochs x86.

Toate detaliile despre cum se poate pune Windows 95 pe Apple Watch, inclusiv link către codul sursă modificat se găsesc pe pagina de Medium a lui Nicky Lee.

Ce credeți, a meritat efortul?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep