HomeFeaturedFocusAPLICATIE: Microsoft Hyperlapse Mobile

APLICATIE: Microsoft Hyperlapse Mobile

IMAG1378

Mi-am propus să vă supun atenției în fiecare săptămână (sau măcar odată la două săptămâni) câte o aplicație interesantă pentru Android, pe care sper să vă conving să o încercați și voi. Și pentru că în ultima vreme se poartă filmările de tip hyperlapse, debutăm cu Microsoft Hyperlapse Mobile. Da, Microsoft face aplicații pentru Android, chiar multe și pare să le facă destul de bine. Probabil că ne vom mai intersecta în viitor cu ele. Aplicația este disponibilă în Google Play în mod gratuit, link-ul este aici și este compatibilă cu Android 4.4 sau 5. Deocamdată nu scrie nimic despre Marshmallow, însă, cel puțin teoretic, nu ar trebui să fie probleme. Eu am folosit aplicația cu un ASUS ZenFone Max, care are Android 5.0. Am vrut să fiu sigur să nu o să am probleme cu autonomia, iar terminalul celor de la ASUS are aici o mare calitate.

Screenshot_2016-05-11-08-33-11

Ideea aplicației este de a ajuta utilizatorul să surprindă momente video pe care să le redea apoi în modul hyperlapse, cu o viteză superioară. Telefoanele de ultimă generație, flagship-urile cum ne place nouă să le numim, au această funcție integrată în softul camerei foto. Însă majoritatea smartphone-urilor de pe piață au nevoie de o aplicație dedicată. Microsoft Hyperlapse Mobile permite salvarea clipurilor video înregistrate și mai apoi redarea lor la viteze de la 1x la 32x. Este o gamă destul de largă de opțiuni, aici este un mare plus al acestei aplicații în fața competitorilor. Mai mult, același clip video poate fi salvat ulterior înregistrării în mai multe viteze, pentru a decide mai apoi care este varianta cea mai fericită. Aplicația poate converti și clipuri video care nu au fost înregistrate direct în aplicație, acesta fiind al doilea plus al ei.

Screenshot_2016-05-11-08-31-04

Dacă vă întrebați de ce este nevoie de un astfel de clip de tip hyperlapse, vă pot da câteva motive. Pe lângă secvențe video care pot concentra momente din viața unei comunități sau mișcarea norilor într-un peisaj static din natură, aplicația poate fi folosită și pentru a surprinde clipe petrecute de cei dragi. Mai jos aveți un exemplu realizat cu ajutorul artistei familiei, ad-hoc, redat la o viteză de patru ori mai mare decât cea inițială.

În ceea ce privește interfața, ea este extrem de intuitivă și ușor de folosit. De altfel nici nu sunt prea multe opțiuni. Se alege un clip video, care poate fi unul existent, sau poate fi capturat live, după terminarea înregistrării se va selecta viteza de redare (așa cum am mai spus, se vor putea salva mai multe versiuni, de la 1x până la 32x). Clipurile video pot fi salvate în 1080p sau în 720p (depinde de ceea ce permite telefonul). Mai mult, poate fi folosită și camera frontală, pentru realizarea unor selfie-uri dinamice de tip hyperlapse, menite să impresioneze în social media.

Screenshot_2016-05-11-08-32-57

Singurul lucru care poate îi poate fi reproșat lui Microsoft Hyperlapse Mobile, este lipsa opțiunii de a adăuga un fundal sonor direct din aplicație. Însă acest lucru poate fi rezolvat ulterior, printr-o editare a clipului rezultat într-un alt program.

Acestea fiind spuse, vă îndemn să încercați să capturați momente video în modul hyperlapse. Cu puțină atenție, s-ar putea să vă iasă clipuri surprinzătoare. Este nevoie de atenție la detalii, un mic obiect din apropierea camerei, mișcat de vânt, s-ar putea să vă dea probleme de focalizare. Eu am făcut o altfel de greșeală în clipul de mai jos, lucru care se observă chiar și la o redare 4x. La viteze mai mari, acest efect deranjant dispare și este mult mai greu de sesizat.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep