HomeCloud & MobilityVideo: asa se joaca de fapt Pokemon Go: pe un dispozitiv HoloLens

Video: asa se joaca de fapt Pokemon Go: pe un dispozitiv HoloLens

pokemon_hololens

HoloLens este unul din dispozitivele independente de PC care vor schimba în bine multe chestii legate de realitatea augumentată și chiar dacă în momentul de față progresul este lent (doar câteva mii de aparate HoloLens au fost livrate dezvoltatorilor) și nu vedem încă multe aplicații cu impact maxim, potențialul e prezent. Microsoft a arătat câteva soluții din industria medicală și cea auto sau implementarea în zona CAD.

Acum două luni m-am jucat și eu cu un HoloLens în România și mi-a plăcut faptul că poate fi folosit și afară. Pe ideea asta nu mă miră că deja au apărut implementări de Pokémon Goâ pentru HoloLens și pot să vă asigur că experiența e mult mai faină decât pe telefon. În doar două zile, dezvoltatorii de la Koder au făcut un prototip de aplicație care să simuleze potențialul de evoluție și sunt sigur că Niantic și Nintendo deja studiază modul în care pot face ceva fain și aici.

Satya Nadella, CEO Microsoft vizavi de acest aspect:

”Este fantastic să vedem cum se construiesc aplicații de realitate augumentată. Interesul pentru Pokemon ar putea si tradus și în interes pentru HoloLens. Pentru căt tot ce are nevoie jocul (Pokemon Go) în termeni de simulare a realității virtuale, e deja inclus în HoloLens. Gândiți-vă că dacă jocul a prins pe telefon, unde experiența nu este la fel de completă, cum ar arăta el pe un dispozitiv creat special pentru AR, când jucătorul va putea doar să își miște capul ca să caute pokemonii?”

Ideea e foarte faină:

Iar după cum am spus deja mă aștept să văd rapid implementări și pentru dispozitivele dedicate de AR cum sunt HoloLens sau HTC Vive. E clar, piața potențială e mică, însă experiența pe aceste aparate ar putea să fie un factor care să le grăbească popularitatea în piață.

Voi ce credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep