HomeMobileAndroidVideo experiment: povestea unui smartphone HTC One furat si monitorizat de la...

Video experiment: povestea unui smartphone HTC One furat si monitorizat de la distanta

findmyphone_video

Pentru că operatorii de telefonie refuză în continuare să blocheze smartphone-urile furate iar în Europa nu există încă o lege care să impună obligativitatea existenței unor soluții de blocare (cum se întâmplă în cazul iPhone-urilor), furtul de smartphone-uri e încă o afacere foarte profitabilă. Și nu doar pentru că aparatele în cauză se transformă în piese de schimb pentru piețele din Europa de Est (așa cum sugerează poliția Olandeză) ci și că pot să fie folosite/refolosite fără probleme.

După ce i-a fost furat un smartphone, regizorul olandez Anthony van der Meer s-a gândit să facă un experiment: ce ar fi dacă ar avea o posibilitate de a urmări/înregistra hoțul? Adică să își lase telefonul să fie furat și apoi să îl urmărească pe hoț câteva săptămâni bune.

Pentru asta a apelat la un HTC (pare să fie un One Max) căruia i-a modificat firmware-ul (pentru că firmware-ul telefonului rămâne intact și după ce se face un hard reset / factory reset) și a pus introdus în el o soluție de monitorizare de la distanță (Cerberus) oferindu-l practic drept momeală hoților.

După mai multe ”momeli” nereușite, smartphone-ul a fost furat într-un final și așa a început povestea filmului experiment ”Short Film: Find my Phone„ pe care vă invit să îl urmăriți mai jos:

Pot fi trase mai multe concluzii din acest film de scurt metraj.

Pe mine mă interesează doar una: dacă se vrea cu adevărat, poate fi introdusă o soluție de protecție antifurt pe smartphone, inclusiv cu opțiuni de identificare a locației și posesorului unui smartphone furat. Dacă e Android, cu atât mai bine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep