HomeFeaturedFocusLenovo inchide divizia ZUK Mobile

Lenovo inchide divizia ZUK Mobile

La nici doi ani de la înființarea sa și după doar cinci dispozitive lansate sub acest nume, divizia ZUK Mobile, lansată de Lenovo pentru a concura pe piața din China, este închisă. Sau mă rog, ca să sune mai frumos, este integrată în Motorola Mobility. La fel ca divizia de smartphone a Lenovo. De acum încolo, se pare că telefoanele lansate de producătorul chinez se vor numi Lenovo Moto. Toate!

Pare a fi o mișcare menită să salveze ceva din brand-ul Motorola, achiziționat de Lenovo odată cu achiziția diviziei de la Google. Din ceea ce spun atât sursele din piață, dar și oficialii companiei chineze, Lenovo nu a știut să exploateze la maxim această achiziție, cu tot patrimoniul pe care l-a angrenat ea. Și acum are probleme și încearcă să așeze lucrurile pe un făgaș ceva mai firesc.

Chiar am văzut o opinie care spunea că Lenovo va rămâne în partea urâtă a istoriei IT-ului global, dacă va îngropa numele de Motorola. Acum, fără să fiu foarte cârcotaș, au mai fost nume mari în industria de smartphone care au apus urât. Vezi Nokia în era Microsoft, BlackBerry sau Sony.

Revenind la închiderea/integrarea ZUK Mobile, se pare că interfața grafică dezvoltată inițial doar pentru terminalele proprii va fi păstrată și folosită pe toate viitoarele Lenovo Moto. Sunt curios să o văd, recunosc sincer că nu îmi place interfața folosită pentru telefoanele din seria Moto.

via GizChina

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep