HomeEvenimenteARTmania se intoarce in Piata Mare din Sibiu

ARTmania se intoarce in Piata Mare din Sibiu

Scoateți tricourile negre de la naftalină, dragi rockeri, pentru că odată cu vremea frumoasă și cu vara care își intră încet încet în drepturi, vin și veștile bune legate de muzica rock. O astfel de veste este legată de faptul că ARTmania Festival revine în locul în care îi stă cel mai bine, în Piața Mare din Sibiu. Ajuns la cea de-a 12-a ediție, festivalul anunță și anul acesta un line-up interesant, în prima serie de artiști confirmați numărându-se italienii gotici de la Lacuna Coil – muzicienii ale căror piese au fost incluse pe coloana sonoră a unor filme cu succes de casă, precum “Underworld” și “Resident Evil”, starurile britanice ale noului val – You Me At Six, cea mai bună trupă britanică în 2011, polonezii Riverside – un alt fel de Pink Floyd contemporan, sau canadienii Devin Townsend Project – un experiment genial al unui muzician inventiv și plin de forță, care și-a început cariera ca vocal pentru Steve Vai.

Este clar că până acum cel puțin, headliner-ii sunt Lacuna Coil, una dintre cele mai tari trupe italiene de rock, cotată cu patru stele de Allmusic și nominalizată la premiile MTV. Melodici, creativi și plini de forță, Lacuna Coil mizează pe o estetică gotică, atât muzicală, cât și vizuală, dar și pe armonii care pun voci în contrast sau pe riff-uri adânci de chitară. Acute ascuțite, temperate de un bass profund, un sound specific care a asigurat coloana sonoră a unor blockbustere ca “Underworld” sau “Resident Evil: Apocalypse”, muzica Lacuna Coil este produsul cel mai bine vândut din istoria casei de discuri care i-a lansat, Century Media Records, o companie care a fost cumpărată în 2015, pentru 17 milioane de dolari, de Sony Music Entertainment. Aplaudați la Ozzfest, în Statele Unite, au colaborat cu In Flames, au înregistrat un album cu influențe arabe – “Shallow Life”, care, de altfel, a urcat pe locul 20 în topurile Statele Unite, au câștigat un premiul pentru cel mai bun album la Female Metal Voices Fest Award, în 2012, și titlul de cea mai bună trupă din lume la Metal Hammer Awards, în 2016. Cel mai recent album, “Delirium”, lansat în 2016, este cel de-al optulea album de studio al italienilor Lacuna Coil, clădit pe tema conceptuală de nebunie, ilustrată prin diverse întâmplări care se petrec într-un sanatoriu. O metaforă pentru ororile pe care le întâmpinăm în fiecare zi, până în momentul în care, în mod miraculous, găsim leacul tuturor relelor – așa cum spuneau, cândva, membrii trupei. Albumul a intrat încă de la lansare pe primul loc iTunes, la categoria metal, și pe locul 2 în topul rock al aceluiași selecționer. Lacuna Coil concertează pentru prima oară în România, în Piața Mare din Sibiu.

Abonamentele au fost puse în vânzare astăzi, în rețelele iabilet.ro și pe kompostor.ro, iar primele 300 de abonamente au prețul special de 150 de lei. După epuizarea acestora, în prima perioadă de pre-sale, prețul unui abonament va fi de 190 de lei. Mai multe detalii găsiți pe ARTmania.ro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep