HomeFeaturedFocusCare credeti ca a fost cel mai vandut Android in primul trimestru...

Care credeti ca a fost cel mai vandut Android in primul trimestru al anului?

Sunt destul de sigur că nu vă așteptați la răspunsul pe care urmează si vi-l dau și care a fost obținut după un studiu destul de riguros realizat de Strategy Analytics, răspuns care este cu atât mai spectaculos cu cât este vorba despre un terminal disponibil pe un număr foarte restrâns de piețe, nu de unul cu disponibilitate globală. Este vorba despre Oppo R9s, iar performanța acestui smartphone ne arată de ce producătorul chinez din spatele său și-a câștigat un loc în top 5-ul global al producătorilor de telefoane smart.

Nu cred că surprinde pe nimeni faptul că pe primul loc al acestui clasament se află iPhone 7, cu vânzări de 21,5 milioane de unități în primul trimestru al lui 2017, secondat de fratele său mai mare, iPhone 7 Plus, cu 17,4 milioane de unități vândute. Performanța lui Oppo R9s este mică prin comparație, doar 8,9 milioane de unități vândute, însă, așa cum spuneam, acest telefon este disponibil în foarte puține țări.

Ceea ce mă surprinde însă este faptul că Samsung apare în top 5 cu două terminale din seria Galaxy J. Samsung Galaxy J3 (2016) a reușit să vândă în aceeași perioadă 6,1 milioane de unități, în timp ce fratele său mai mare, Samsung Galaxy J5 (2016) a vândut 5 milioane de unități. Asta confirmă și teoria cu seria  Galaxy J care se vinde foarte bine, mai ales în ofertele operatorilor, acolo unde este împinsă puternic în față, dar ne arată și cu ce preț se ține Samsung pe locul 1 al clasamentului global al producătorilor de smartphone. Folosind terminale foarte ieftine, care aduc un profit foarte mic.

Și când vine vorba despre profit, știm cu toții cine este specialistul pe piața de smartphone, nu?

via 9to5google

2 COMENTARII

    • In mod clar au fost oferite gratuit la abonamente o parte dintre ele, insa asta nu inseamna ca Samsung nu a luat bani pe ele. Costurile au fost suprtate de operatori si pentru Samsung tot o vanzare este.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep