HomeFeaturedFocusCel mai puternic supercomputer cu tehnologie Intel a fost implementat de Lenovo

Cel mai puternic supercomputer cu tehnologie Intel a fost implementat de Lenovo

Lenovo a anunțat, în cadrul evenimentului International Supercomputing Conference (ISC2017), livrarea și implementarea celui mai mare supercomputer care utilizează noua generație de tehnologii Intel din lume, în cadrul centrului de cercetare Barcelona Supercomputing Center (BSC). Supercomputerul denumit MareNostrum 4, cu o viteză de procesare de 11.1 petaFLOP, va fi găzduit de „cel mai frumos centru de date din lume”, situat în Capela Torre Girona din cadrul Universității Politehnice din Catalonia, Barcelona, Spania și va fi utilizat pentru o gamă largă de demersuri științifice, de la cercetarea genomului uman, bioinformatică și biomecanică, la prognoza meteo și compoziția atmosferică. Acest nou sistem, care va continua să fie dezvoltat și în viitor, ocupă poziția 13 pe cea mai recentă listă TOP500 (top500.org) a celor mai performante sisteme de supercomputing din lume.

„Livrarea, instalarea și optimizarea rapidă a sistemului MareNostrum 4 în cadrul BSC demonstrează puterea Lenovo în ceea ce privește sisteme de supercomputing end-to-end”, a declarat Kirk Skaugen, Președinte al Lenovo Data Center Group. „Valorificând cei 25 de ani de experiență cu sistemele de servere x86, precum și poziția noastră de lider din perspectiva gradului de satisfacție a clienților și fiabilitate, obiectivul nostru este să devenim cea mai mare companie de supercomputing din lume care să ajute la rezolvarea celor mai complicate provocări ale omenirii, prin progresul rapid al tehnologiei și inovației”.

Sistemul este compus din peste 3.400 de noduri de servere Lenovo de ultimă generație, având la bază procesoare Intel Xeon, interconectate cu ajutorul a peste 60 de kilometri de cablu de rețea de mare viteză Intel Omni-Path Technology 100 Gb/s. Acesta este cel de-al treilea sistem de tehnologie de vârf HPC instalat de Lenovo în cadrul Parteneriatului pentru Putere de Calcul Avansată în Europa (Partnership for Advanced Computing in Europe, PRACE). Astfel, Lenovo devine cel mai mare furnizor de sisteme tip HPC pentru această comunitate științifică de mare impact, ceea ce îi îndreptățește oarecum pe cei de la Lenovo să se autoproclame drept compania producătoare de supercomputere cu cea mai rapidă creștere din Europa.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep