HomeFeaturedFocusOnePlus 5 a fost prezentat oficial, flagship cu focus pe fotografie

OnePlus 5 a fost prezentat oficial, flagship cu focus pe fotografie

Pare să fie rețeta ideală, pentru că orice utilizator de smartphone își dorește un terminal cu specificații tehnice de top, capabil să facă fotografii de o calitate uimitoare. Iar OnePlus vine să se plieze pe această rețetă și adaugă un ingredient care până acum i-a cam lipsit producătorului chinez: o disponibilitate globală oficială încă din momentul apariției. Cred că odată cu OnePlus 5, producătorul chinez revine la sloganul care l-a consacrat în momentul apariției: flagship killer.

O să abordez puțin zona de fotografie, pentru că acolo găsim unele dintre argumentele de vânzare ale acestui terminal. Pe partea din spate tronează un sistem dual camera compus dintr-un senzor de 16 megapixeli (f/1.7, OIS), despre care OnePlus spune că se descurcă excelent în condiții de lumină slabă și un senzor de 20 megapixeli, care surprinde detaliile de pe fundal și care își pune amprenta în modul Portret. OnePlus spune că această combinație este capabilă să focalizeze aproape de două ori mai repede. Pe partea din față avem o cameră frontală cu senzor de 16 megapixeli (f/2.0, EIS (gyro), auto HDR).

Din punct de vedere tehnic, telefonul se distinge printr-o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 835 cu procesor octa-core până la 2,45 GHz (Kryo), un display AMOLED full HD (1080 x 1920 pixeli) de 5,5 inchi, protejat cu Gorilla Glass 5, o memorie RAM de 8 GB și o capacitate internă de stocare de 128 GB (există o variantă cu 6 GB de RAM și 64 GB de memorie internă). Nu există slot pentru microSD, însă, pentru fanii audiofili, jack-ul de 3,5 mm este prezent, chiar dacă există și un conector USB Type-C.

Acumulatorul are o capacitate de 3300 mAh, cu suport pentru încărcare rapidă prin Dash Charge. În butonul fizic frontal este încorporat un senzor pentru citirea amprentei digitale. Telefonul are abilități dual-SIM.

Sistemul de operare este un Android 7.1 Nougat aproape stock, are peste el un Oxygen OS cu câteva funcții interesante cum ar fi modurile Gaming Do Not Disturb sau Reading Mode.

OnePlus 5 va fi disponibil pentru moment doar în două culori, Midnight Black și Slate Gray. Cred că până la finalul anului vom avea și alte versiuni de culoare, ceva mai vioaie.

Din punct de vedere comercial, telefonul va fi disponibil de săptămâna viitoare, inclusiv în Europa. Sunt câteva metode de a intra în posesia lui chiar mai repede, însă nu cred că o săptămână nu se poate aștepta. Prețurile sunt de 560 de euro pentru varianta cu 8 GB de RAM și stocare de 128 GB și 500 euro pentru cea cu 6 GB de RAM și memorie internă de 64 GB. Mi se pare că raportul preț/specificații este imbatabil, aștept să văd câteva review-uri serioase (văd că multe au apărut deja).

via OnePlus

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep