HomeFeaturedFocusNetflix va oferi sunet Dolby Atmos surround in colectia sa de filme

Netflix va oferi sunet Dolby Atmos surround in colectia sa de filme

dolbyatmos

Rivalitatea dintre platformele de streaming video începe să se ascută, iar asta nu face decât să fie spre binele utilizatorilor. Ca să reușească să stea în topul preferințelor utilizatorilor pentru consumul de material video, Netflix a anunțat că începe să aducă tot mai mult conținut Dolby Vision (de asta ar fi nevoie de un smart TV capabil să redea așa ceva), iar mai nou sunt aduse noutăți și pentru zona de sunet, fiind programate mai multe materiale cu coloană sonoră Dolby Atmos.

Primul astfel de film va fi Okja, deja prezentat în Dolby Vision:

Sunetul surround nu mai e de mult un secret pentru cinematografe și chiar pentru utilizarea casnică, doar că Atmos (Deși lansat în 2012) abia acum începe să prindă elan, mai cu seamă că abia acum avem oferte interesante pentru smart TV-uri cu suport Atmos – cele LG din generația 2017 au așa ceva prin difuzoarele încorporate, plus consolele Xbox One și Xbox One S (aici e nevoie însă de căști).

Planul Netflix este ca în următoarea perioadă materialele deja distribuite să fie îmbunătățite cu sunet Dolby Atmos: filme precum Blame!, Death Note, Bright vor primi Dolby Atmos până la finalul anului.

Inițiativa este binevenită și dacă reușește atunci sunt sigur că și alte platforme de streaming vor porni în direcția asta, iar noi, utilizatorii, vom avea numai de câștigat.

Într-un astfel de context începe să fie tot mai tentant să îți pui în casă un televizor de generație nouă, cu suport complet pentru Dolby Vision și Dolby Atmos.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep