HomeFeaturedFocusVideo: cum arata iPhone X in realitate și câteva impresii

Video: cum arata iPhone X in realitate și câteva impresii

Au trecut primele 12 ore de la prezentarea oficială a lui iPhone X (TEN, cum i se zice de către Apple) și avem și primele imagini și filme făcute cu prototipurile oferite de compania din Cupertino pentru testare – vă reamintesc că abia în octombrie Apple va începe livrarea iPhone X.

Față de pozele de presă, sunt câteva lucruri care ies în evidență vizavi de iPhone X.

În primul rînd ecranul edge to edge nu arată la fel de bine ca cel de pe S8/S8+ și Note8. Apoi, carcasa de sticlă se umple la fel de rapid de amprente.

Pe de altă parte, forma display-ului permite afișare 16:9, deși display-ul e mai mare de atât. Super Retina Display (OLED) arată extrem de bine și, din ce zic cei ce au văzut iPhone X, e unul dintre cele mai bune – nu mai bun decât cel de pe Galaxy S8.

Recunoașterea facială (Face ID) realizată prin scanarea tridimensională a feței merge și nu prea – exact la fel ca pe Lumia 950 și S7/S8. Demo-ul ratat făcut de Apple la lansarea lui iPhone X ne-a arătat clar că tehnologia mai are de progresat.

Iar lipsa butonului home, prezentată din nou ca un mare pas înainte, e adiție foarte bună, atâta doar că Apple a ajuns târziu la concluzia asta, HTC, LG și Samsung – ca să nu zic mai toate aparatele Android, au așa ceva de multă vreme.

Nu e obligatoriu să aduci mereu inovație, e suficient să implementezi foarte bine ceva ce alții au lansat deja.

Revenind la lucruri faine, mă bucur că există wireless charging – Apple a intrat în sfârșit în rândul lumii. Apoi mai este și certificarea IP67 pentru rezistență la praf și apă. De menționat că Samsung Galaxy S8/S8+/Note8 sunt certificate IP68, o diferență subtilă, ce vizează o durată mai mare de rezistență la scufundarea în apă.

Văzând și pozele cu produsul, lucrurile nu se schimbă prea tare față de impresia lăsată ieri: nu e ceva nemaivăzut, dar nu e rău. Și e un progres în seria iPhone.

Însă dincolo de toate astea, elementul diferențiator, de care am vorbit cel mai puțin este suportul pentru ARKit și realitatea augumentată. Poate nu pentru personalizarea emoji-urilor animate (animoji) așa cum ni s-a vândut ideea la prezentare, ci pentru niște aplicații mult mai interesante (cea cu cartografierea cerului și redarea stelelor și a constelațiilor e chiar faină) ce sunt sigur că vor apărea.

În stilul Apple, cu iPhone X au reușit din nou să aburească lumea cu inovații și în același timp să lanseze un produs similar cu al competiției, dar cu 50% mai scump. Și știți ce e fain?

Că se va vinde. Chiar foarte bine, în ciuda celor 1200 EUR (preț prognozat pentru Europa).

Nu credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Corect de la cap la coada !
    Completare-desi cred ca ai atins si asta, dar eu o fac mai…”bruta”: “Smartphone of the future !” este o exagerare, insa este foarte adevarat ca cei de la Apple chiar au capacitatea de a face mai bine(cu mai multa performanta) ceea ce altii fac deja de ani buni ! Cred ca de aici vine si diferenta in plus platita de multi (nu neaparat “cocalari” cum mai putem citi pe ici, pe colo) pentru produsele lor.
    Bine, Ionut !

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep