HomeMobileAndroidHMD a vandut mai multe telefoane Nokia decat HTC, LG si Google...

HMD a vandut mai multe telefoane Nokia decat HTC, LG si Google la un loc

Nokia_HMDLa nici un an de când HMD Global a început să vândă telefoane Nokia cu Android s-a întâmplat ceva extrem de interesant: de la un brand aproape mort în curtea Microsoft, telefoanele Nokia s-au vândut mai bine decât cele HTC, Google și LG la un loc. Și asta în primul an în care Nokia a intrat pe piața Android. Conform datelor publicate de IDC, HMD Global a vândut aproape 59,2 milioane de aparate într-un singur an – aici vorbim de telefoanele clasice plus smarpthone-uri.

Nokia-feature-phone-sales-2017Pentru ca la finalul lui 2017 să reușească să vândă cam 4,4 milioane unități în Q4, adică în perioada octombrie – decembrie, cu un rezultat peste cele reușite de HTC, Sony, Google, Lenovo, OnePlus. Pentru ca în tot anul 2017 să reușească să vândă cam 8,5 milioane de smartphone-uri, un procent totuși mic din numărul de telefoane vândute.

Conform analiștilor de la TrendForce, Nokia și Apple sunt singurele brand-uri care au posibilitatea de a crește în continuare și în 2018 pe această piață.

HMD Global a profitat foarte bine de numele Nokia, aducând o selecție de telefoane care să ajungă pentru toate buzunarele, mai ales pe zonele din Asia unde cererea de telefoane ieftine, simple, e foarte mare. Și pe partea de smartphone a venit cu o ofertă corectă, cu un preț corelat la nivelul performanței și al specificațiilor tehnice. Nokia 6 și 8 au fost bine primite în marea majoritate a piețelor, făcând loc unei promisiuni că următorul flagship ar putea să stea fără niciun fel de problemă alături de cele ale Samsung, HTC, LG sau Huawei.

Va putea HMD Global să țină pasul? Poate că da.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep