HomeFeaturedFocusAvem inca un build de test RS4 de Windows 10 Insider Preview...

Avem inca un build de test RS4 de Windows 10 Insider Preview Build 17123 lansat pentru Fast Ring cu suport HEIF

Windows 10 Insider Preview Redstone 4
Cliffhouse din Windows 10 Insider Preview Redstone 4

La finalul săptămânii trecute Microsoft a lansat un nou build Windows 10 Insider Preview Redstone 4, pentru testare. E vorba despre build-ul 17123, în care este introdus suportul pentru formatul HEIF și finisate problemele Windows Mixed Reality din build-ul precedent, plus mai multe bugfix-uri.

Cea mai mare noutate este introducerea suportului pentru formatul HEIF, folosit de Apple implicit pe noile generații de iPhone-uri, alături de iOS 11. High Efficiency Image Format (HEIF)  poate fi folosit în aplicația Photos, direct din Windows 10 RS4. HEIF este un container care folosește HEVC pentru compresie al calitate mai bună și spațiu mai mic, urmaș al JPEG, GIF și PNG oferind posibilitatea de a salva nu numai imagini statice cât și video. În această versiune de Windows 10 se oferă doar suportul pentru redarea (citirea) formatului HEIF, urmând ca în cele următoare să fie permisă și editarea materialelor în Photos.

E nevoie să aveți aplicația Photos actualizată la versiunea 2018.18022.13740.0, sau mai nouă – aduce opțiunea de instalare a codec-urilor necesare și totodată pregătește sistemul Windows 10 RS4 pentru a putea citi imagini și via Windows Explorer sau oricare altă aplicație ce folosește WIC, WinRT Imaging APIs, sau XAML Image control.

Windows Mixed Reality

Sunt rezolvate niște probleme legate de Windows Mixed Reality, dar au fost introduse unele noi – în special legate de performanță. Problemele din build-ul trecut sunt reparate – sunetul ambiental din Skyloft merge, materialele 360 merge în Edge.

Alte schimbări:

  • Reparată problema de redare Dolby Access ce blocau sistemul audio.
  • Reparat un bug ce genera SECURE_KERNEL_ERROR.
  • Rezolvată problema de compatibilitate cu drivere mai vechi.
  • La upgrade Embedded Handwriting Panel nu mai este dezactivat.

Există o singură problema cunoscută, telefoanele legate de PC înainte de upgrade nu mai sunt recunoscute, trebuie să fie readăugate.

Cum ne apropiem cu pași mari de lansarea oficială și încă mai sunt ceva probleme majore, se pare că Microsoft mai are de lucru, ceea ce o să ne aducă și alte build-uri noi în perioada următoare.

Oricum, Windows 10 Insider Preview 17123 e un build de instalat. Spor!

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep