HomeMobileAndroidAndroid mai imprumuta in versiunea P doua inovatii din iOS

Android mai imprumuta in versiunea P doua inovatii din iOS

Pentru că așa funcționează lucrurile în piața smrtphone-uriulor, iOS și Android împrumută noutățile. Apple a încercat pe iOS să aducă soluții similare widget-urilor și notificările în timp real, acum Google a decis că inovația Apple vizavi de suportul HEIF și HDR trebuie adusă și în curtea fanilor Android. Microsoft a făcut deja asta pe Windows 10, a venit rândul Google.

Bineînțeles că atunci când a fost prezentată ca o noutate de către Apple, mulți au avut de comentat pe marginea subiectului compresiei HEIF care vine să înlocuiască standardul JPG, devenit acum ineficient.

Așa cum am spus deja aici, HEIF este un format de compresie care asigură cel puțin aceiași calitate a imaginii precum JPG (dacă nu chiar mai bună) într-un fișier de dimensiuni mai mici. Este însă nevoie de suportul hardware pentru ca această operație să nu fie lentă, suport pe care noile aparate iPhone/iPad îl au.

Probabil că și flagship-urile actuale și cele viitoare, care vor funcționa cu Android P au așa ceva din moment ce Google a pus opțiunea HEIF și HDR video în Android P.

Unul dintre avantaje va fi acela că pozele din galeria foto nu mai trebuie să fie randate la fiecare deschidere, formatul HEIF putând stoca așa ceva ceea ce înseamnă o creștere a vitezei de afișare.

Alt avantaj va fi legat de modul în care imaginile capturate în rafală vor fi stocate – formatul HEIF e capabil să le țină într-un singur fișier. Totodată în acest fișier pot fi salvate și cu detalii despre gradul de rotație 0/360, 90, 180 și 270, numai că la prima iterație Android P acestea nu vor fi disponibile direct.

A doua adiție este suportul oficial pentru HDR video prin compresia VP9 – cine folosește un aparat Android are deja așa ceva – filmele redate de pe YouTube sunt deja comprimate cu acest codec. Odată cu Android P stream-urile VP9 pot să fie redate direct cu HDR. Ca și în cazul HEIF, VP9 HDR are nevoie de suport hardware pe telefon – chestie ce toate flagship-urile actuale o au.

via AC

 

 

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep