HomeFeaturedFocusZTE a pierdut aproximativ 3,1 miliarde dolari in urma disputei cu Statele...

ZTE a pierdut aproximativ 3,1 miliarde dolari in urma disputei cu Statele Unite

ZTE

Este vorba despre interdicția de a furniza componente către ZTE, pe care Statele Unite au impus-o companiilor americane. Decizia Statelor Unite a fost ca un răspuns la faptul că ZTE a încălcat embargoul impus Iranului și a vândut în această țară echipamente care includeau componente de proveniență americană.

Inițial sancțiunea către ZTE a fost doar sub forma unei amenzi de aproximativ 900 milioane dolari, pe care, culmea, a și plătit-o. Însă, pentru că nu a sancționat personalul care s-a făcut vinovat de încălcarea interdicției respective, Statele Unite au trecut la măsuri mult mai aspre. A fost instituit un embargo pe o perioadă de șapte ani, prin care companiilor americane le este interzis să mai vândă componente către ZTE.

O interdicție care a zguduit destul de mult compania chineză. Pierderile se cifrează undeva la 3,1 miliarde dolari, conform unei estimări făcute de Reuters.

Se pare totuși că Statele Unite și China lucrează la un acord care include și ridicarea acestei interdicții costisitoare pentru ZTE. Până la urmă a fost doar o pârghie prin care Statele Unite au negociat mai dur acordul comercial mult mai general cu China. Cu cât se semnează mai repede un astfel de acord, cu atât mai ușor le va fi celor de la ZTE să își revină după această lovitură.

via Reuters

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep