GalaxyS9Cu toate că oficial seria Samsung Galaxy S9/S9+ nu are activ modulul de recepție FM Radio, se pare că în urma celui mai recent update de firmware (G965U1UES2ARF4/G960U1UES2ARF4 lansat pe 25 iunie) anumite modele pot beneficia de această opțiune. Din păcate numai în SUA și Canada, asta ca urmare a faptului că Samsung a anunțat acum ceva vreme că a pornit un parteneriat cu NextRadio pentru aparatele blocate în rețea.

Informația vine via Reddit, unde mai mulți utilizatori au descoperit că în aplicația NextRadio a devenit activă opțiunea recepție FM Radio după cel mai recent update. În principiu, după descărcarea aplicației NextRadio app din Google Play Store, se poate activa Basic / FM Only Mode (cu căștile conectate care țin loc și de antenă) ceea ce permite recepția FM Radio.

Într-un moment în care majoritatea utilizatorilor folosesc radio pe Internet, activarea receptorului Radio FM poate părea un lucru inutil, dar se pare că nu este așa și sunt încă persoane care apreciază prezența receptorului radio FM pe smartphone.

Am încercat să văd dacă merge și în România, dar pentru ca update-ul G965U1UES2ARF4/G960U1UES2ARF4 nu este disponibil și nici aplicația NextRadio nu poate fi instalată din magazinul Play din România, sansele de reusita sunt mici. Bănuiesc că vor fi persoane care vor găsi o modalitate de a activa și folosi receptorul radio FM și la noi – o să mă mai informez și dacă apare ceva o să vă dau de știre.

Până una alta, ideea este că se poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here