HomeFeaturedFocusSe pregateste un smartphone Samsung Android Go Edition

Se pregateste un smartphone Samsung Android Go Edition

Samsung Android Go

Subiectul unui Samsung Android Go a tot făcut înconjurul presei de specialitate de ceva vreme, însă acum a revenit în actualitate datorită unui leak care se presupune că oferă lista cu specificații tehnice pentru un astfel de dispozitiv. O încercare a celor de la Samsung de a oferi un terminal cu un preț extrem de mic, dar și cu specificații tehnice modeste, care însă se descurcă tocmai datorită sistemului de operare special gândit pentru așa ceva, ar avea ceva sens. Mai ales în contextul în care tocmai am văzut cu Samsung și-a coborât estimările de vânzări pentru 2018, desi suferă la acest capitol.

Nu îmi dau seama cât de mult succes ar avea un terminal Samsung Android Go, probabil că în ofertele operatorilor el s-ar mișca destul de bine. Pe de altă parte, Samsung oricum face volume cu telefoane entry-level în ofertele operatorilor. Poate că vor să replice rețeta succesului, poate că vor să meargă chiar mai jos cu prețul, explicații sunt pentru oricare din variante. Oricum, cred sincer că o ajustare a politicii de prețuri pentru Samsung ar fi mult mai în măsură să ofere un impuls pentru vânzări. Dar este doar părerea mea, din cealaltă parte a baricadei.

Samsung Android Go

Revenind la terminalul Samsung Android Go (deocamdată nu are un nume comercial), acesta va fi construit în jurul unui display de 5 inchi (Super AMOLED), va avea un chipset Exynos 7570 cu procesor quad-core de 1,4 GHz, o memorie RAM de 1 GB, o capacitate de stocare de 16 GB, o cameră foto principală de 8 megapixeli, una frontală de 5 megapixeli și un acumulator de 2600 mAh. Asta dacă, evident, fotografia de la care a pornit totul este reală.

Așa cum am spus deja, nu cred că asta este soluția pentru a redresa vânzările. Dar, pe de altă parte, un Samsung Android Go nici nu are cum să înrăutățească lucrurile. Producătorul coreean pare prins între strategia comercială a Apple, cu adaosuri mari la fiecare terminal, pentru a crește profitul și cea a producătorilor chinezi, care i-au și dereglat vânzările, care merg pe prețuri mici și un raport preț/specificații cât mai eficient. De văzut ce drum vor alege.

via TechieDrive

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep