HomeFeaturedFocusiPhone Xs si Xs Max prezentate oficial de Apple, noua generatie nu...

iPhone Xs si Xs Max prezentate oficial de Apple, noua generatie nu impresioneaza

Cred că în seara asta am asistat la cea mai plictisitoare lansare Apple de până acum. Noua serie Xs cu modelele iPhone Xs și Xs Max a venit ca un update modest (prezentat de Apple care inovator, bineînțeles) față de seria precedentă. Și din păcate, tot ceea ce am aflat deja din leak-uri este adevărat: nicio schimbare majoră, design similar, prețuri exorbitante.

iPhone Xs (încă nu e clar dacă scriem cu s sau cu S) este ”cel mai cel făcut vreodată”. Are un display de 5.8 inci OLED, o rezoluție modestă de doar 246 x 1125 de pixeli și procesorul A12 Bionic cu 64/256 și 512 GB pentru stocare.

iPhone Xs Max e cel mai mare iPhone făcut vreodată de Apple, cu display OLED de 2688 x 1242 pixeli, aceiași configurație hardware ca modelul Xs. Dimensiunea display-ului este de altfel singura diferență dintre ele (dincolo de preț, modelul Xs Max fiind cu 100 USD mai scump).

Sistemul de camere foto este dual, de 12 MP și bliț True Tone plus cameră frontală de 7 MP. Apple se laudă cu îmbunătățiri importante la nivelul camerei foto, pe care o poziționează alături de una profesională – între noi fie vorba, iPhone Xs sau Xs Max costă mai mult decât un DSLR, așa că o calitate bună a camerei foto ar trebui să fie ceva normal.

Combinația de lentile f/1.8 și f/2.4 plus software e de natură să îmbunătățească semnificativ calitatea pozelor, mai ales că din software e posibil să se modifice (ulterior) nivelul de detaliu pentru efectele bokeh.

Atât Xs cât și Xs Max sunt certificate IP68 (teoretic rezistă în apă la 2m timp de 30 de minute) iar Apple se laudă că le-a testat în mai multe lichide, de la apa de piscină la cea sărată de mare/ocean și chiar bere sau suc de portocale.

iPhone Xs și Xs Max beneficiază de caracteristicile clasice, adică Face ID, True Tone display, 3D touch, iar acum cu Dolby Vision și HDR10.

iPhone Xs
iPhone Xs și Xs Max: un sistem avansat de camere foto principale.

Legat de autonomie Apple spune că noile modele ar trebui să fie mai eficiente decât iPhone X, ceea ce înseamnă că Xs poate fi folosit cu 30 de minute mai mult, iar Xs Max cu aproape 90 de minute mai mult. Din ce am testat, o utilizare normală de iPhone X poate duce și la două zile de autonomie, ceea ce nu e rău deloc.

Combinațiile de culori sunt deja clasice: auriu, argintiu și gri cu capacitate de stocare de 64/256 și 512 GB.

Prețurile sunt uriașe: modelul Xs de 64 GB începe de la 999 USD (probabil 999 EUR + TVA în Europa) iar Xs Max de 64 GB de la 1099 USD (1099 EUR + TVA), ajungând ca modelul de 512 GB să fie 1449 USD (1449 EUR + TVA) – costă mai mult decât un laptop hibrid cu o configurație de top!

Ambele modele pot să fie comandate începând cu 14 septembrie și vor fi disponibile pentru livrare în 21 septembrie pentru SUA și alte câteva țări, în România ajunge din 28 septembrie.

După cum vă spuneam, schimbările față de modelul X nu sunt impresionante, așa că cel puțin la nivel teoretic, noile modele nu impresionează. Așteptăm să vedem primele teste (inclusiv să ajungă și la noi un sample) ca să vă putem spune mai multe.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep