HomeFeaturedFocusAtentie! Windows 10 October 2018 Update (1809) vine cu probleme: documente pierdute...

Atentie! Windows 10 October 2018 Update (1809) vine cu probleme: documente pierdute si driver-e defectuoase

Vă spuneam acum două zile că cea mai nouă versiune de Windows 10, adică October 2018 Update (1809), e disponibil pentru upgrade gratuit. Eu l-am pus pe două sisteme, fără nicio problemă, însă un număr mare de utilizatori au raportat probleme importante.

Se identifică două: posibilitatea ca documentele (inclusiv poze și filme) să dispară după upgrade. De asta vă recomand ca înainte de a lansa upgrade-ul să fiți siguri că aveți copii de siguranță pentru documentele importante și cea mai simplă modalitate ar fi să le sincronizați în OneDrive pentru ca ulterior să le reprimiți instant.

O altă problemă raportată este că în Task Manager nu apare corect nivelul de ocupare al procesorului – se știa despre această problemă încă înainte de lansare, probabil că fix-ul va veni marțea viitoare cu primul pachet de update lunar.

Mai trist este că Microsoft a decis să blocheze update-ul Windows 10 1809 pe anumite sisteme ce folosesc Intel Display Audio din cauza unor incompatibilități care duc la folosirea intensivă a procesorului și asta afectează autonomia. Pare că problema a fost izolată la sistemele ce folosesc driver-ele 10.25.0.3 și 10.25.0.8 Intel Audio Display. Partea bună este că se generează un mesaj de avertizare și detalii pot fi obținute de aici KB4465877 iar recomandarea Microsoft este să nu se facă update-ul până nu rezolvă problema. Apropo de asta, Intel pare să fi reparat problema cu versiunea 24.20.100.6286 și recomandă utilizatorilor de sisteme cu procesoare Intel Skylake (generația a 6-a) să verifice versiunea de driver-e înainte de a face upgrade-ul.

Am mai înțeles că sporadic mai există și probleme care ar putea bloca autentificarea utilizatorilor pe sisteme care au mai multe conturi.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep